Balerina, din aer

“Ballerine de l’air” / foto Brad Walls

Fotograful Brad Walls, cunoscut ca Bradscanvas, lansează seria de fotografii “Ballerine de l’air” și invită publicul să privească arta baletului dintr-o altă perspectivă: de sus.

Ideea de a fotografia balerine din aer i-a venit la începutul lui 2020, pornind de la o imagine a lui Olive Cotton, „Teacup ballet”.

„Majoritatea oamenilor văzuseră fotografii tradiționale cu balerini, care sunt incotestabil frumoase, dar eu am vrut să rescriu compoziția, concentrându-mă doar pe formele și umbrele unice ale acestei arte”, spune Walls.

Walls a intrat apoi în legătură cu balerina Montana Rubin, membră a Australian Ballet, care a acceptat imediat propunerea lui, mai ales că din cauza pandemiei nu lucra și, în plus, avea ocazia să își vadă arta dintr-o cu totul altă perspectivă.

“Ballerine de l’air” / foto Brad Walls
“Ballerine de l’air” / foto Brad Walls
“Ballerine de l’air” / foto Brad Walls
“Ballerine de l’air” / foto Brad Walls

Pentru ședința foto au ales un depozit de pardoseli din beton, care contrastează cu mișcările suave ale balerinei, și un spațiu privat dotat cu o gresie pestriță care se completează perfect cu estetica tutuului pe care îl poartă Rubin. Cei doi au explorat atât poziții tradiționale de balet, cât și unele neconvenționale, special gândite pentru fotografia aeriană.

„Când vezi un artist precum Rubin care se pierde în forma lui de artă, acela e un moment care îți dă emoții puternice și un moment pe care un fotograf îl poate aștepta ani de zile”, concluzionează Walls.

Sursa, foto: Brad Walls
Îl găsești și pe instagram

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*