Ziua Pământului 2021, celebrată la National Geographic

Ilustrație de Cachetejack. Duoul spaniol Nuria Bellver și Raquel Fanjul lucrează împreună din 2011. Rădăcinile valenciene ale Nuriei și rădăcinile de Aragon-Asturia ale lui Raqueli se reunesc în această ilustrație realizată pentru Ziua Pământului 2021.

Ziua Pământului 2021 va fi celebrată în acest an virtual, printr-o serie de concerte, apariții speciale și povești renite de dragostea noastră pentru planetă.

De 51 de ani, pe 22 aprilie, milioane de oameni din întreaga lume își manifestă recunoștința față de planetă. În acest an, pentru că pandemia încă ne ține la distanță, National Geographic a ales să marcheze Ziua Pământului 2021 printr-un eveniment virtual, la care oricine poate lua parte de acasă, în orice colț al lumii s-ar afla.

Jessica Nabongo, foto: Justin Milhouse

Gazda evenimentului va fi expertul în călătorii Jessica Nabongo, iar printre cei care vor susține concerte se numără: Angélique Kidjo, AURORA, José González, Maggie Rogers, Rostam, Valerie June, Willie Nelson, Yo-Yo Ma și Ziggy Marley. Artiștii pot fi ascultați și pe contul de Spotify al National Geographic.

Vor fi prezenți și exploratorii National Geographic: Brian Skerry, Dr. Jane Goodall, Lillygol Sedaghat, Dr. Lucy Hawkes, Dr. Rae Wynn-Grant. Unul dintre cei mai importanți fotografi marini din lume, Brian Skerry, va prezenta în premieră noua serie originală Disney+ în patru părți, “Secretele balenelor”, narată de Sigourney Weaver. Filmul îi poartă pe spectatori în adâncuri, unde vor descoperi cultura balenelor, abilitățile lor extraordinare de comunicare și structurile sociale complexe.

Evenimentul poate fi urmărit aici.

Va fi urmat de o petrecere pe @NatGeo TikTok de la ora 5.00 a.m. pe noul cont de TikTok al al National Geographic.

Despre Ziua Pământului

Ziua Pământului a început să fie sărbătorită din anul 1970 când, pe 22 aprilie, 20.000.000 de oameni, adică 10% din populația SUA la acea vreme, au manifestat pe străzile din New York împotriva poluării industriale. Acest eveniment a însemnat și începutul mișcării ecologice moderne și este recunoscut drept cel mai mare eveniment civic al planetei.

1 Trackback / Pingback

  1. Stiri - Ziua Pământului 2021, Celebrată La National Geographic » Ziare.News

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*