Fotograf pe Gange

Imagine articol

India. Se spune ca odata ajuns aici nu poti ramane indiferent: ori te indragostesti de ea si faci tot posibilul sa ramai cat mai mult, ori, socat de ceea ce vezi, iti lasi planurile balta si cauti cea mai scurta varianta de a ajunge inapoi acasa.

Am ajuns in New Delhi, capitala Indiei, pe 1 decembrie 2005 si nimic nu semana cu ceea ce-mi imaginam: ticsite de un flux continuu de ricse, motociclete, care cu boi, biciclisti si automobile de epoca, strazile par, la prima vedere, imposibil de traversat.

Bucurestiul istoric pare a fi construit ieri, judecand dupa starea cladirilor din Delhi, iar puhoaiele de oameni te prind in iuresul lor. Explozia de viata din jur m-a inghitit, pur si simplu; nu mai auzeam claxoane, nu ma mai enervau vanzatorii de preparate culinare cand radeau de lacrimile mele dupa invariabila mancare condimentata.

Am descoperit placerea sadica de a-i recunoaste, dupa miscarile nesigure si deruta din priviri, pe proaspat sositii turisti europeni. Au urmat 2.500 km, din Himalaya, aproape de izvorul Gangelui, pana in delta, in Golful Bengalului.

Din Gangani, un satuc aflat la 3.000 m altitudine, si pana in jungla Deltei Gangelui am facut 40 de zile, calatorind fie cu faimoasele trenuri, fie cu autobuze care fac suta de kilometri in jumatate de zi, iar pe distante mai mici – cu barca sau cu feribotul.

Am ajuns in locuri turistice, unde unii occidentali, atrasi de practicile hinduse, intra intr-o cursa contra cronometru, incercand sa afle adevarul suprem in cele doua saptamani de concediu, dar si in locuri necalcate de albi, unde, dupa uimirea creata de aparitia mea, cu siguranta as fi facut bani frumosi ca exponat al unui circ ambulant.

2 Comments

  1. mi-as fi dorit foarte mult sa fiu in locul tau si sa am ocazia de a petrece 40 de zile in acest paradis cultural. sincer te invidiez… aaa si mi-ar fi placut sa povestesti mai mult si sa ne arati mai multe fotografii…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*