7 milioane de pași

7 milioane de pași

Pe 13 ianuarie 2013, jurnalistul Paul Salopek va porni pe cont propriu într-o călătorie de 7 ani, pe urmele migrației umane, mergând pe jos din Etiopia până în Patagonia.

Proiectul Out of Eden este finanțat parțial de National Geographic Society care, la a 125-a aniversare, recunoaște importanța explorărilor.

Înarmat doar cu un rucsac, Salopek își propune să strângă poveștile din locurile prin care va trece, abordând teme diverse – de la schimbări climatice la conflicte, de la migrații la supraviețuirea culturală. Acest stil de jurnalism la viteză redusă este menit să scoată la lumină legăturile dintre oameni, situațiile care nu-și găsesc locul în reportajele media convenționale.
„Paul abordează jurnalismul în profunzime și asta e important în înțelegerea lumii; natura experimentală a proiectului și ilustrarea modului în care geografia influențează experiențele umane ne-au convins să sprijinim această călătorie”, spune Chris Jones, redactor-șef al revistei National Geographic.
Publicul poate ține pasul cu Salopek folosind rețelele de socializare și pe lângă reportaje scrise, va avea acces la hărți interactive, materiale audio și video.
Află mai multe despre proiect la http://www.outofedenwalk.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*