Regulament

Participa in perioada 6 august – 30 octombrie la editia locala a concursului foto. Fotografiile castigatoare vor fi inscrise automat in Concursul International de Fotografie National Geographic.

Un mesaj din partea lui David Griffin, Directorul de fotografie al National Geographic:

Pentru concursul nostru international anual de fotografie, te incurajam sa trimiti fotografii care sunt adevarate. Lumea e deja plina de tot soiul de artificii vizuale, iar noi nu organizam acest concurs pentru a le inmulti. Vrem sa vedem lumea prin ochii tai, nu cu ajutorul instrumentelor din Photoshop.

Te rugam sa nu modifici sau sa nu imbunatatesti fotografiile (cu exceptia strictului necesar, ca sa obtii un echilibru real al culorilor si claritatii). Daca ai adaugat sau ai eliminat vreun element folosind functiile digitale, te rugam sa nu ne trimiti fotografia. Noi verificam autenticitatea fiecarei fotografii castigatoare, iar daca descoperim ca este o inselatorie, o vom descalifica.

Cateva precizari de care sa tii cont in demersul fotografic:


Modificarea luminii

Se accepta sa retusezi luminozitatea unei fotografii – adica sa luminezi umbrele sau sa intuneci partile luminoase –, dar aceste modifica ri trebuie sa fie minime. Nu exagera. Cand utilizezi tehnici digitale similare developarii, scopul e sa ajustezi gama tonalitatilor dinamice ale imaginii, astfel incat sa semene cat mai mult cu ce ai vazut. De asemenea, nu suprasatura culoarea.


Supraexpunere, gravura, cerneala dublu ton, etc.

Nu. Daca folosesti unul dintre nenumaratele „filtre“ de alterare din software-ul tau foto digital, te rugam sa te opresti!


Imagini alb-negru

Se accepta.


Imagini colorate manual

Se accepta, dar numai daca participantul are experienta in aceasta tehnica.


Modificarea dimensiunilor

Se accepta, daca fotografia arata mai bine asa.

Fotografii panoramice

Se accepta, dar numai daca toate segmentele imaginii finale sunt realizate in acelasi interval de timp. Nu vrem imagini rezultate din combinarea unor sectiuni fotografiate la interval mari de timp. Nu schimba lungimea focala cand creezi o astfel de panorama. Nu extinde sensul cuvantului „panorama” pentru a include si elemente care, in realitate, nu se aflau in scena respectiva, asa cum ai vazut-o tu. Daca trimiti pentru concurs o imagine panoramic realizata din mai multe fotografii, te rugam sa precizezi acest lucru in legenda.

O imagine panoramica este alcatuita din mai multe fotografii,fiecare deplasata astfel incat sa prezinte un alt unghi de vedere, din aceeasi pozitie, combinate apoi folosind tehnici digitale. Rezulta o imagine cu o perspectiva mai ampla, care poate fi obtinuta cu majoritatea lentilelor superangulare.


Obiectiv superangular “ochi de peste”

Se accepta.

Participare

Pot participa la concurs toti cititorii adulti ai revistei National Geographic, cu exceptia angajatilor National Geographic Society, a familiilor acestora si a altor persoane care au legatura cu concursul de fotografie.

Pentru a fi acceptate in concurs, fotografiile trebuie sa nu fie mai vechi de 3 ani si sa nu mai fi fost publicate niciodata.

Imaginile in format digital vor fi incarcate la adresa http://www.natgeo.ro/international-photo-contest (detalii pe site). Diapozitivele si printurile vor fi trimise pe adresa Bucuresti, Sectorul 1, str. Buzesti nr. 85, etajul 4, redactia National Geographic, cu mentiunea „Concursul Foto NG“.

Categorii

Categoriile concursului din acest an sunt: NATURA, OAMENI, LOCURI.

Puteti inscrie doar cate o fotografie la fiecare categorie. Fotografiile pot fi diapozitive, printuri sau in format digital. Trimiteti copii ale diapozitivelor, nu originalele. Fotografiile sau diapozitivele nu vor fi returnate. Fotografiile trimise trebuie sa fie insotite de formularul de inscriere, iar pentru cele in format digital, trebuie completat formularul de pe site. Includeti un scurt text explicativ sau o descriere a scenei pentru fiecare dintre fotografii.

Conditii

Diapozitivele originale si negativele trebuie sa fie disponibile, pentru ca fotografiile castigatoare sa poata fi publicate.

Termen limita:

30 octombrie 2009

Evaluare si Juriu

Fotografiile trimise vor fi evaluate in functie de creativitatea si calitatea fotografica.

Va rugam sa nu ne telefonati si sa nu ne trimiteti mesaje prin e-mail referitoare la situatia fotografiilor inscrise. Absolut toate informatiile necesare se afla disponibile in galeria de concurs si in pagina curenta a Regulamentului.

Fotografiile castigatoare la faza pe tara vor fi prezentate in numarul din decembrie 2009 al revistei NG Romania si inscrise automat in faza internationala a concursului. Castigatorii etapei internationale vor fi contactati pana la sfarsitul lunii decembrie 2009.


Juriul
este format din:

Cristian Lascu – redactor-sef National Geographic Romania
Dragos Lumpan
Ionut Staicu
Vasile Dorolti
Ionut Macri

Premii

Castigatorul fiecarei categorii se califica la faza internationala a concursului si va primi de la Samsung:

  • Camera digitala
  • Rama foto digitala
  • Televizor LED TV 7020
  • Sistem Audio Home Theater BD2T

Restrictii

Trebuie sa detineti drepturile asupra tuturor fotografiilor inscrise in acest concurs. Concurentii au responsabilitatea sa se asigure ca publicarea fotografiilor de catre revista National Geographic nu va ridica niciun fel de pretentii legale.

Castigatorii sunt de acord sa permita publicarea fotografiilor lor in forma tiparita in numarul din decembrie al revistei NG.

Acord de principiu

Trimiterea unei fotografii pentru acest concurs se constituie in mod automat ca o declaratie de acceptare de catre concurenti a tuturor conditiilor prezentate in regulile de mai sus.

Operatorul Sanoma Hearst Romania se obliga sa:
– respecte drepturile conferite de Legea 677/2001, iar la cererea mea explicita sau scrisa, adresata la O.P. 12, C.P. 310, cod 011753, Bucuresti, Sanoma Hearst Romania
– sa actualizeze, sa stearga sau sa ma informeze despre datele mele personale prelucrate. Am luat cunostinta de drepturile mele, conform Legii 677/2001, respectiv dreptul de informare, de acces, de interventiesi de opozitie referitor la date.

Sunt de acord ca datele mele sa fie prelucrate si sa intre in baza de date a companiei Sanoma Hearst Romania, in vederea participarii la concurs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*