dino 01

dino 01

Se poate ca acest ciudat rand dublu de tepi crescuti din vertebrele Amargasaurus-ului, asemenea aripioarelor unui Cadillac din 1959, sa nu fi avut niciun alt scop decat de a atrage atentia. De cand s-a anuntat, in 1991, descoperirea sauropodului, paleontologii au reflectat asupra rolului delicatelor tije osoase, care, in cel mai bun caz, i-ar fi oferit o modalitate limitata de aparare impotriva pradatorilor. Poate erau acoperite cu piele si formau creste asemanatoare celor ale unor soparle de azi. In acest caz, e posibil ca Amargasaurus sa fi pompat sange spre ele, pentru a ajuta la scaderea temperaturii corpului. Dar rolul probabil al acestora – spune paleontologul Hans-Dieter Sues, de la Institutul Smithsonian, era acela de a atrage perechea sau de a-si intimida rivalii. In evolutie, nimic nu e cu adevarat ciudat. Fiecare structura e logica pentru acel organism. Ilustratie: Renegade 9

Se poate ca acest ciudat rand dublu de tepi crescuti din vertebrele Amargasaurus-ului, asemenea aripioarelor unui Cadillac din 1959, sa nu fi avut niciun alt scop decat de a atrage atentia. De cand s-a anuntat, in 1991, descoperirea sauropodului, paleontologii au reflectat asupra rolului delicatelor tije osoase, care, in cel mai bun caz, i-ar fi oferit o modalitate limitata de aparare impotriva pradatorilor.

Poate erau acoperite cu piele si formau creste asemanatoare celor ale unor soparle de azi. In acest caz, e posibil ca Amargasaurus sa fi pompat sange spre ele, pentru a ajuta la scaderea temperaturii corpului. Dar rolul probabil al acestora – spune paleontologul Hans-Dieter Sues, de la Institutul Smithsonian, era acela de a atrage perechea sau de a-si intimida rivalii. "In evolutie, nimic nu e cu adevarat ciudat. Fiecare structura e logica pentru acel organism."

Ilustratie: Renegade 9

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*