dino 12

dino 12

Stramosii Styracosaurusului au inceput cu o mica umflatura deasupra botului, iar apoi s-a dezvoltat o fasie proeminenta in partea din spate a craniului, dar Styracosaurus duce aceste trasaturi la maximum. Protuberanta de pe botul speciilor stravechi a evoluat intr-un tep enorm, care ar fi oferit Styracosaurus-ului o arma puternica pentru a-i tine la distanta pe pradatori si a-i contra pe rivali. Intre timp, proeminenta craniana s-a marit si a capatat si o abundenta de coarne, care le permiteau, probabil, styracozaurilor sa se identifice intre ei de la distanta. Unii cercetatori au sugerat ca sangele pompat spre pielea care acoperea proeminenta ar fi putut determina schimbarea culorii acesteia, probabil pentru a atrage perechea sau a-i speria pe inamici. Craniu fotografiat la Muzeul Regal Ontario (ROM), Toronto

"Stramosii Styracosaurusului au inceput cu o mica umflatura deasupr botului, iar apoi s-a dezvoltat o fasie proeminenta in partea din spate a craniului – spune Sues -, dar Styracosaurus duce aceste trasaturi la maximum." Protuberanta de pe botul speciilor stravechi a evoluat intr-un tep enorm, care ar fi oferit Styracosaurus-ului o arma puternica pentru a-i tine la distanta pe pradatori si a-i contra pe rivali.

Intre timp, proeminenta craniana s-a marit si a capatat si o abundenta de coarne, care le permiteau, probabil, styracozaurilor sa se identifice intre ei de la distanta. Unii cercetatori au sugerat ca sangele pompat spre pielea care acoperea proeminenta ar fi putut determina schimbarea culorii acesteia, probabil pentru a atrage perechea sau a-i speria pe inamici.

Craniu fotografiat la Muzeul Regal Ontario (ROM), Toronto

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*