gray7

gray7

gray7

„Şi în faţă o pasăre foarte agresivă“ – spune Jim Duncan. Cînd un mascul de huhurez bărbos îşi înfoaie penele de pe faţă, arătîndu-şi întreaga lungime a ciocului ca un pumnal, „e ca un cîine ce îşi arată colţii“. Majoritatea se caţără sau cad pe pămînt cînd au doar trei sau patru săptămîni. Vara, părinţii continuă să-şi hrănească şi să-şi apere puii. Unul din trei pui de huhurez este ucis – de corbi, bufniţe americane, nevăstuici sau alţi prădători – sau moare de foame, cînd părinţii nu pot găsi destulă pradă ca să susţină familia. Două treimi supravieţuiesc pînă la şapte sau opt săptămîni, cînd devin apţi de zbor.

Foto: Daniel J. Cox

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*