Avanpremieră Traveler – iarnă 2018

ediția de decembrie-februarie 2018 a revistei National Geographic Traveler

6 recomandări ale redactorului șef, din ediția de decembrie-februarie 2018 a National Geographic Traveler. Revista apare săptămâna viitoare, joi, 21 decembrie.

Poftiți, poftiți, boieri dumneavoastră, fără sfială, fără teamă! Avem o adunare de personaje pe cinste la târgul poveștilor de travel. Vă propun să facem așa: citim, dezbatem și la final votăm care v-a plăcut mai mult. OK? Dar mai întâi, câteva ponturi despre unde am ascuns, la vedere, bijuteriile coroanei acestui număr.

1. Vasile Găman a sculptat în poarta muzeului său din Lunca momentele importante din istoria națională. La 81 de ani își întâmpină oaspeții în costum popular și recită poezii. După ce a luat pulsul celor mai tari 12 destinații de ecoturism din România, după ce a întâlnit sute de români minunați ca el, Roxana Farca ne îndeamnă să ne redescoperim țara. La pag. 26.

2. Angajează-ți o echipă de tineri și străduieşte-te să-i faci cât mai fericiți la locul de muncă. Mulţumirea lor va reverbera în tot ceea ce fac şi în relaţia cu oaspeţii. Apoi lasă frâiele în mâinile lor, retrage-te, cel mai bun management e prin absenţă, odată ce ai o echipă de apostoli care să predice mai departe religia ospitalităţii – este rețeta de succes a hotelierului vienez Otto E. Wiesenthal. Mai multe, la pag. 56.

3. „Știți, eu sunt un băiat care are un… tren!” Așa se prezenta Cristi Pitulice la discuțiile despre Transilvania Train. Ceea ce la început părea o glumă s-a dovedit proiectul ambițios al unui Orient Expres de România în care călătoria cu trenul e pretextul unei descoperiri culturale. Articolul, la pag. 68.

4. Dar oare sunt nebuni scandinavii ăștia? Au cea mai oribilă vreme din lume, cele mai mari taxe din lume, și totuși sunt, iar și iar, cei mai fericiți oameni din lume. Vedeți de ce cine râde mai la nord râde mai bine în articolul de la pag. 42.

5. În trei săptămâni petrecute în Kuala Lumpur, colaboratoarea noastră Desiree Halaseh a vânat tot ce mișcă printre zgârie nori, cluburi faimoase, temple străvechi, piețe de noapte, galerii de artă contemporană. N-a pus decât o singură condiție: să fie gratis sau aproape gratis. În reportajul de la pag. 78.

6. Cireașa de pe tort am lăsat-o la urmă. În ediția de iarnă 2017-2018 a Calendarului National Geographic Traveler aveți o selecție de locuri, mâncăruri, festivaluri și tururi culinare din lumea întreagă.

Vă mulțumesc pentru că citiți National Geographic Traveler. Cătălin Gruia, redactor–șef [email protected]

PS: Pune-ți revista în cui! Perforează pe semnul indicat paginile de la sfârșitul revistei și transform-o în calendar de perete. Avertisment: expunerea prelungită poate duce la creșterea necontrolată a apetitului pentru călătorii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*