Top atracții turistice în Barcelona

atractii turistice barcelona
Sursa foto: Pixabay

Barcelona trebuie să fie o destinație de care să profitați la maximum, ca atunci când vă intoarceti acasă să simtiți că ați avut cu adevărat o vacanță frumoasă. Desigur, poate fi o provocare să vizitați tot ceea ce oferă acest oraș minunat, așa că vă punem la dispoziție o listă cu locurile pe care nu trebuie să le ratați.

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia biserica neterminată de Antoni Gaudi. In topul oricărei liste de atracții turistice din Barcelona veți găsi mereu biserica fabuloasă și neterminată La Sagrada Familia, proiectată de Antoni Gaudi în 1882. Această construcție unică și uluitoare este cea mai faimoasă atracție turistică din Barcelona și cea mai vizitată atracție în Spania. De asemenea, este evaluata ca una dintre atracțiile de top din lume și intampină 3 milioane de vizitatori pe an. Există cozi lungi pe tot parcursul anului pentru a vizita interiorul spectaculos (planificați 1-2 ore pentru a vedea interiorul), așa că vă recomandăm să cumpărați biletele inainte pentru a evita cozile, mai ales în sezonul de vârf.

Spectacol Magic Fountain

Magic Fountain

Fântâna magică a muzicii Montjuic și a spectacolului de lumini. Fântâna Magica este o atracție pe care nu trebuie să o ratați in Barcelona. A fost construită în 1929 ca una dintre atracțiile principale ale Târgului Mondial din 1929, iar Font Magica este încă unul dintre cele mai renumite locuri din Barcelona, cu o valoare estimată la 2,5 milioane de vizitatori anual. În timpul iernii, fântâna are apă doar seara și lumină de seară vinerea și sâmbăta. În timpul verii, luminile de seară și spectacolul de muzică sunt de joi până duminică. Accesul este gratuit pe tot parcursul anului. Rețineți că uneori datorită expozițiilor și evenimentelor, accesul la fântână poate fi închis. Vizitați Fântâna Magică cu metroul spre stația Espanya sau autobuzul 55. Dacă preferați să vizitați Barcelona cu mașina, puteți apela la o companie de inchirieri auto precum Ascar.

Muzeul Picasso

 

Muzeul Picasso este cel mai renumit muzeu din Barcelona. Pablo Picasso s-a născut în Malaga, în sudul Spaniei, dar familia Picasso s-a mutat la Barcelona în 1895, iar Picasso a locuit aici până în 1904. Tatăl lui Picasso era profesor de artă și, deși copilul său Pablo Picasso a studiat deja arta în Malaga, si-a petrecut anii de formare in Barcelona. Se considera a fi din Barcelona, iar aici a petrecut primii ani ca un pictor tânăr și tot aici a fost expus pentru prima oară. Picturile cele mai celebre Picasso nu sunt la Barcelona, dar puteți vedea o colecție unică de 4000 de lucrări cu schițe și tablouri timpurii, ceea ce arată evoluția incredibilă de la student la artistul cel mai iubit din lume.

Las Ramblas

 

Cea mai faimoasă stradă din Barcelona. La Rambla începe în piața centrală Plaza Catalunya și se termină la monumentul Columb din portul Vell. La Rambla nu este o atracție spectaculoasă în nici un fel, dar este foarte plăcută pentru plimbare. La Rambla se mai numește și Las Ramblas, deoarece diferite părți ale străzii au nume diferite.

Stadionul Camp Nou și Muzeul FC Barcelona

Dacă în timpul vizitei nu există meciuri, rezervați bilete pentru turul stadionului și al muzeului. Stadionul Camp Nou și Muzeul FCB sunt printre cele mai populare atracții din Barcelona, atrăgând milioane de vizitatori pe an. Camp Nou are de asemenea unul dintre cele mai mari magazine Nike din Europa, pline cu mărfuri Barça. Puteți cumpăra tricouri FCB și eșarfe mai ieftine din piață în afara stadionului în zilele de meci, dar acestea ar putea să nu fie oficiale.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*