Cum să călătoriţi în Germania cu buget redus

germania

Europa este bine cunoscută ca regiune de turism cu un buget acceptabil, datorită opţiunilor de transport şi nenumărate destinaţii care nu vă vor falimenta. Deşi euro a scăzut recent faţă de alte monede, călătoriile în Germania pot fi totuşi destul de costisitoare în comparaţie cu alte destinaţii europene.

Ca şi în cazul tuturor călătoriilor, dacă sunteţi precaut în ceea ce priveşte cheltuielile şi faceţi cea mai bună alegere pentru transport, este încă foarte posibil să călătoriţi în Germania cu un buget redus şi să vă bucuraţi de această experienţă! De exemplu, firma de transport Royal-tour oferă preţuri destul de bune pentru destinaţii europene. Bineînţeles, vor exista unele compromisuri privind opţiunile de luat masa şi vizitarea obiectivelor turistice, dar nu trebuie să vă abţineţi foarte tare pentru a face experienta accesibilă.

Iată cele mai bune sfaturi despre cum să călătoriţi în Germania pe un buget stabilit!

Extra sezonul din Germania are loc din noiembrie până în martie, astfel că plecarea către Germania va fi mai ieftină în aceste luni. Puteţi găsi bilete ieftine pentru transport Germania, dacă planificaţi vacanţă din timp. În oraşe precum München, puteţi achiziţiona cartele de oraş zilnice sau săptămânale pentru transportul public, care ajung să fie mai ieftine decât dacă plătiţi tarife individuale pentru transport cu autobuzul şi metroul.

Cazare ieftină în Germania

Dacă vreţi să vizitaţi mai multe oraşe din Germania, atunci cel mai bine este să găsiţi cazare pe ruta dumneavoastră. Există camere la comun în hostel pentru 10-20 EUR pe noapte şi, dacă doriţi o cameră privată, puteţi plăti 60 EUR pe noapte, fie într-un hostel sau hotel mai ieftin. În oraşele mai mari din Germania (sau în timpul sezonului de vârf), reţineţi că paturile dintr-o cameră comună pot costa până la 30 EUR pe noapte. Ca o alternativă bugetară, puteţi găsi în mod obişnuit cazare mai ieftină mai departe de centrul oraşului, şi puteţi călători zilnic cu autobuzul sau metroul.

Mâncarea şi băutură

Berlinul este de departe una dintre cele mai ieftine destinaţii în ceea ce priveşte mâncarea şi băutură din Germania. Pentru cei care încearcă să economisească cât mai mulţi bani posibil, mesele de la vânzătorii de pe strada costa mai puţin de 5 EUR.

Specialităţile tradiţionale germane, cum ar fi Bratwurst, Kartoffelsalat (salată de cartofi) sau Currywurst, cârnaţi fierţi tăiaţi în felii şi condimentaţi cu sos curry, sunt modalităţi delicioase de a experimenta cultura locală şi costă doar 3-5 EUR.

Vă puteţi bucura şi de o gamă largă de mâncare etnică, pe care Germania o oferă la preţuri accesibile. De fapt, aceasta tinde să fie mai ieftină decât alimentele tradiţionale germane, astfel încât puteţi încerca falafel, kebab sau o pizză Lahmacun (pizza turcească), la preţuri modice.
Berea este, evident, foarte populară în Germania, dar va fi de obicei mai scumpă dacă o consumaţi într-o berărie sau un bar. Dacă doriţi să beţi bere, căutaţi soiurile locale de bere care sunt mai ieftine decât brandurile naţionale.

Activităţi în Germania

Activităţile şi atracţiile înseamnă de obicei cea mai mare cheltuială, pe lângă cazare. În Germania, excursiile cu ghid sau croazierele cu ambarcaţiuni vor costa în jur de 25 EUR sau mai mult. Majoritatea pensiunilor din oraşele mari oferă zilnic tururi de mers pe jos, care de obicei sunt gratuite. Închirierea unei biciclete poate costa, în mod obişnuit, aproximativ 15 EUR pe zi, dar va permite să vedeţi mai mult din oraşul său zona în care mergeţi, decât puteţi vedea mergând pe jos!

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*