11 lucruri pe care trebuie să le iei neapărat cu tine când pleci în vacanță

bagaj

Pregătirea bagajului este ultima provocare înainte de mult așteptata vacanță. Dacă nu ești o fire extrem organizată și întotdeauna îți faci bagajul pe ultima sută de metri, probabil ți s-a întâmplat de multe ori să uiți lucruri importante sau să iei cu tine multe obiecte inutile. Pentru cei care se regăsesc în această descriere, cea mai eficientă soluție este realizarea unei liste în avans, pe care trebuie să o bifeze înainte de a ieși din casă.

Atunci când îți faci bagajul trebuie să ții cont de mai multe aspecte, printre care: destinația în care călătorești, durata vacanței, greutatea permisă de compania aeriană și nu în ultimul rând, restricțiile impuse de controlul de securitate din aeroport. Astfel, te asiguri că iei cu tine doar lucrurile de care ai nevoie și fără de care vacanța ta ar putea avea de suferit. Iată o listă cu 11 dintre acestea.

1.   Actele de identitate

Fără buletin sau pașaport nu poți părăsi țara, așadar, dacă le uiți acasă, ai toate șansele să piezi zborul. Dacă pleci în vacanță cu mașina, permisul de conducere, talonul și asigurarea sunt și ele obligatorii. Însă, chiar și atunci când călătorești cu avionul e bine să ai permisul de conducere la tine, în cazul în care vei avea nevoie să închiriezi o mașină la destinație.

2.   Banii de vacanță

O parte din banii pentru vacanță e bine să îi ai pe card, iar o altă parte cash, pentru diferite situații neprevăzute. Într-adevăr, cardul te scapă de grija pe care trebuie să o porți banilor din portofel atunci când te plimbi pe stradă, fiind o variantă mai sigură și mai comodă. În plus, dacă vrei să scapi de grija banilor în vacanță, poți opta pentru un credit rapid online.

3.   Gadget-urile preferate

Lipsa aparatului foto, a camerei video, a tabletei sau laptop-ului îți poate strica întreaga călătorie. Dacă uiți acasă aceste gadget-uri, vei putea imortaliza amintiri din vacanță doar cu telefonul, asta dacă nu cumva l-ai uitat și pe acesta, însă ține cont de faptul că memoria acestuia este una limitată.

4. Încărcătoare și adaptoare

Dacă vrei să eviți cheltuielile suplimentare, nu uita acasă încărcătoarele de telefon, laptop sau cele pentru aparatele foto. Costul acestora poate fi destul de piperat în aeroport sau la destinație, însă dacă nu ai altă alternativă, vei fi nevoit să plătești.

5.   Medicamente

Asigură-te că ai cu tine o mică trusă cu medicamente care ar putea să îți fie de folos, astfel încât să nu mai pierzi timp și bani la farmacii în timpul vacanței. Pastilele pentru febră, dureri de cap sau indigestie sunt binevenite în orice călătorie, iar atunci când urmezi un tratament pe baza unei prescripții medicale, trusa medicală devine o prioritate.

6.   Produse de îngrijire personală

Deși sunt produse pe care le poți înlocui, periuța și pasta de dinți, gelul de duș, șamponul, crema de față sau fardurile merită toată atenția ta atunci când îți faci bagajul. Cu atât mai mult cu cât obișnuiești să folosești produse speciale, adaptate nevoilor tale. Desigur, este recomandat să iei cu tine doar cantitatea de care vei avea nevoie pe parcursul vacanței.

7.   Accesorii de sezon

Ochelarii de soare, costumul de baie sau crema cu protecție solară nu trebuie să lipsească din bagaj atunci când pleci în vacanța de vară. Probabil vei găsi soluții de rezervă, dar de ce să cheltuiești banii pe lucruri pe care le ai deja? Mai bine ai grijă să nu le uiți acasă.    

8.   Hainele potrivite

Prima regula este să îți faci câte o ținută pentru fiecare zi, astfel încât să nu cari jumătate din garderobă într-o vacanță de o săptămână. Chiar dacă poți estima starea vremii în funcție de sezon, verifică prognoza atunci când îți faci bagajul. Întotdeauna e mai bine să fii pregătit decât să fii luat prin surprindere de capriciile vremii.  

9.   Încă o pereche de încălțări

Încălțămintea ocupă mult loc în bagaj, dar cu toate acestea e necesar să ai la tine o pereche sau două în plus, pe lângă cea pe care o porți la plecare. Important este să faci alegerile potrivite în funcție de destinație și activitățile pe care vrei să le desfășori în vacanță.

10. Mini-jurnal

Ca să fii sigur că nu vei uita lucruri, întâmplări sau emoții, adaugă în bagaj și un mini-caiet pe post de jurnal. Pe lângă faptul că scrisul relaxează, poți păstra acolo detaliile secrete ale vacanței tale, iar peste ani, îți vei reaminti cu drag de acele momente.  

11. Cartea favorită

În timp ce aștepți îmbarcarea, pe drum sau atunci când stai la plajă, vei simți nevoia să te relaxezi citind una din cărțile tale preferate. Deci, nu uita să o pui pe lista priorităților înainte să închizi bagajul.

Așadar, pentru o vacanță perfectă, fără griji, asigură-te că ai bifat toate cele 11 lucruri de mai sus înainte de a închide valiza.

 

 

 

Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: Unsplash

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*