3 lucruri pe care să le faci într-o vacanță în Cipru

cipru

Cipru este o destinație de vacanță excelentă pentru iubitorii de soare și de stilul de viață mediteranean. Popular în rândurile pasionaților de turism pentru prețurile foarte accesibile chiar și în sezon, Cipru poate fi vizitat în orice zi a anului, grație climei foarte prietenoase. Dacă însă vrei să te bucuri pe deplin de toate calitățile sale, îți recomandăm să ajungi acolo în lunile de vară, când poți avea parte de toate activitățile de pe insulă.

Am pregătit pentru tine cinci cele mai importante lucruri pe care le poți face într-o vacanță în Cipru, dar și o ofertă excelentă de preț pentru un concediu reușit. Iată cum te poți relaxa!

1. Bucură-te de plaje

Lasă piscina pentru alte destinații, pentru că Cipru este presărat cu plaje excepționale, pe care ar fi păcat să le ratezi. Stâncile abrupte care par să se arunce în mare creează peisaje greu de egalat, iar apa mării este limpede până la adâncimi de peste zece metri. Îți recomandăm să nu uiți acasă ochelarii de apă, pentru că te poți bucura de o sesiune de snorkeling extrem de interesantă. Nu lăsa afară din bagaj nici papucii pentru apă, pentru că sub valurile liniștite se pot ascunde arici de mare sau pietre ascuțite.

Zona Ayia Napa este cea mai cunoscută plajă din tot Ciprul, admirată pentru nisipul ei fin, apa foarte liniștită și curățenia exemplară. Un șezlong închiriat pentru toată ziua costă 10 euro, bani pentru care te poți bucura și de o umbrelă de soare. Zona este foarte apreciată de cei care ajung aici cu copiii, pentru că intrarea în apă se face foarte lin. Dacă, însă, ajungi acolo pentru distracție, trebuie neapărat să experimentezi săritura de pe stânci în apă.

2. Admiră peșterile și golfurile

Localnicii sunt cei mai în măsură să îți recomande cele mai spectaculoase grote săpate de mare în stânci, așa că bazează-te în primul rând pe ei când ajungi în Cipru. Pentru poze de vacanță impresionante trebuie să ajungi neapărat la Cavo Greco, cea mai cunoscută peșteră din toată insula. Desigur, utilizează și GPS-ul pentru e identifica pe hartă cele mai recomandate locuri în care să admiri creația naturii.

Și dacă tot a venit vorba de GSP, cea mai bună idee pentru a reuși să vizitezi cât mai mult din insulă este să închiriezi o mașină pe toată perioada șederii tale. Prețurile pentru astfel de servicii sunt foarte accesibile, însă ai grijă la șofat. Ciprioții conduc pe partea stângă a drumului, la fel ca englezii!

3. Gustă din plin aromele cipriote

Renunță la mâncărurile tip fast-food în vacanță, pentru că în Cipru îți vei putea încânta papilele gustative la maximum. Cu influențe turcești, rusești și engleze, ciprioții pregătesc platouri cu fructe de mare, brânză Halloumi la grătar, deserturi și gyros de te lingi pe degete! Încearcă și vinul local, celebru pentru gustul său plin.

TUI TravelCenter are pentru tine oferte de nerefuzat în această perioadă. Până pe 31.03 poți cumpăra un pachet de vacanță early booking în Cipru, în care sunt incluse cazarea și zborul charter, cu o reducere de până la 15%* față de prețul obișnuit al un excursii de acest tip. Așa că fă-ți bagajul pentru vacanță, te așteaptă zile însorite în Cipru!  

 

*Informatie valabila la data publicarii acestui articol

 

 

Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: pexels, pixabay

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*