10 obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în Zanzibar

vacanta zanzibar

Zanzibar este una dintre destinaţiile momentului. Arhipelagul de insule din Tanzania reuşeşte să îşi cucerească turiştii prin apele sale cristaline şi foarte bogate în fauna marină, printr-o istorie extrem de bogată şi experienţe de neuitat.

Cea mai dificilă parte a călătoriei este găsirea unor bilete de avion Zanzibar acceptabile din punct de vedere al costurilor. Dacă biletele au fost găsite, experienţă poate să capete un contur deosebit de frumos, mai ales dacă turistul merge cu lecţiile făcute pe insulele africane. Din fericire, cei de la zanzibar.ro oferă câteva ponturi legate de biletele de avion (detalii aici: https://zanzibar.ro/bilete-avion-bucuresti/), în aşa fel încât oricine să îşi permită un zbor până în Zanzibar şi înapoi. În ceea ce priveşte lecţiile, prima ar fi aceea de a bifa obiectivele turistice care merită să fie vizitate.

10 obiective turistice ce nu trebuie să fie ratate

Atunci când vine vorba despre obiective turistice, Zanzibar conturează o diversitate impresionantă. Iată 10 dintre lucrurile ce merită din plin să fie vizitate:

Casa minunilor. Este un palat care a deservit drept clădire de ceremonii pentru sultanul Barghash. Construit în secolul XIX, acest palat este una dintre primele clădiri din Africa în care s-a regăsit electricitate sau lift. Astăzi, clădirea este Muzeu Naţional, însă până nu demult a fost clădire în care funcţionau birouri guvernamentale.

Băile Persane Bamamni. Este o clădire care pentru o bună perioadă de vreme a deservit tot sultanului Barghash. Până în 1920, în clădire au funcţionat bai publice. Astăzi, zona în care funcţionau băile se poate vizita iar restul clădirii a fost transformată în locuinţe private.

Palatul Sultanului. Este unul dintre simbolurile Zanzibarului, reconstruit după scurtul război Anglo – Zanzibar, atunci când a fost distrus. Este locul în care turiştii pot descoperi mobilier şi bunuri regale, dar şi o mulţime de lucruri interesante despre sultanul Khalifa Bin Harub şi prinţesa Sayyida Salme.

Bazarul Darajani. Cel mai interesant mod prin care poate să fie descoperit pulsul unei comunităţi este la piaţă. Bazarul Darajani este o piaţă din oraşul Stone Town în care pot fi găsite foarte multe produse alimentare şi o mulţime de mărfuri tradiţionale. Este locul în care turiştii trebuie să ajungă cel puţin o dată, deoarece este o sursă excelentă pentru suveniruri.

Gradina Fforodhani. Este un parc care nu impresionează prin dimensiuni, însă reuşeşte să fie o atracţie principală datorită pieţei de alimente care se organizează aici în fiecare seară. Cei care doresc să guste din delicioasele preparate Swahili şi Zanzibariene, trebuie neapărat să ajungă în această grădină. Cadrul său natural este unul deosebit, Oceanul Indian oferind o imagine deosebită.

Insula Changuu. Este o insulă pe care se ţineau târguri de sclavi, denumită şi ” Insula Prizonierilor”. Uşor accesibilă din oraşul Stone, insula găzduieşte broaşte ţestoase uriaşe pe care turiştii le pot hrăni cu alge. De asemenea, este o destinaţie perfectă pentru cei care doresc să înoate sau să facă snorkeling.

Parcul Naţional Chawka Bay. Cei care iubesc fauna şi flora foarte diversificate trebuie să ajungă în acest parc, unde pot descoperi maimuţele Red Colobus, zeci de specii de păsări tropicale şi chiar leopardul din Zanzibar. Este un parc încântător, în care pot fi descoperite maimuţe în cadrul lor natural şi o mulţime de alte animăluţe şi plante.

Un tur al condimentelor. Zanzibar nu poartă degeaba denumirea de ” Insula Condimentelor”. Aici se găsesc o mulţime de plantaţii de mirodenii, care mai de care mai interesante, cu care orice turist îşi poate delecta simţurile.

Insula Mnemba. Este locul în care majoritatea turiştilor care aleg o vacanta in Zanzibar ajung pentru a face Snorkeling. Apele din jurul insulei pot fi asemănate cu un uriaş acvariu natural, în care pot fi descoperiţi numeroşi peşti multicolori şi o floră oceanică deosebit de frumoasă.

Safari pe mare. De regulă, ideea de safari este asociată cu jungla sau cu deşertul. Se pare că se poate face şi safari pe mare, iar experienţa este una incredibilă, în condiţiile în care turiştii pot să înoate cu delfinii.

Lista cu lucruri de văzut şi de făcut poate să continue. Zanzibar este o adevărată bijuterie în ceea ce priveşte turismul şi fără doar şi poate, merită să fie descoperit.

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: pixabay

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*