Atracţii turistice în Hamburg, Germania

transport persoane Romania Germania

Hamburg, cel mai mare oraş din Germania după Berlin, se află în fruntea estuarului în formă de pâlnie lungă a raului Elba. Localizarea să face o legătură importantă între mare şi reţeaua de cai navigabile interioare din Germania şi numeroasele insule. Oraşul este cel mai bine cunoscut pentru faimoasa sa zona portuară, Portul Hamburg. Pe lângă faptul că este un important centru de transport, Hamburg a devenit unul dintre cele mai importante centre culturale şi comerciale din Europa, precum şi o destinaţie turistică majoră. Poţi ajunge cu uşurinţă în Hamburg, prin rezervarea unui bilet la o firmă de transport persoane precum waltrans.ro .

Singura parte a Hamburgului vechi care a supravieţuit secolelor de incendii şi războaie, este strada Deichstrasse, îngustă, curbată, care reprezintă trecutul oraşului. Construită cu mult înainte de depozitele din secolul al XIX-lea şi de complexele portuare din secolul 21, strada este o vedere în trecutul oraşului hanseatic. Liga Hanseatică a fost o asociaţie medievală de oraşe portuare independente şi comercianţi de-a lungul Atlanticului Baltic şi de Nord din secolele XI-XVII şi chiar în secolul al XIX-lea. Arhitectura să distinctă se regăseşte în Germania baltica. Deichstrasse te duce direct pe un pod peste unul dintre canalele oraşului. Depozitele din cărămizi masive, construite la câteva secole după ce puterea Hansa a dispărut, formează un canion de-a lungul laturilor canalului.

Portul Hamburg: Poarta către Germania

Portul Hamburg, Hamburger Hafen, care cuprinde 100 de kilometri pătraţi de port maritim, este cunoscut sub numele de Poartă Germaniei. De asemenea, este locul unde vei găsi multe dintre atracţiile importante ale oraşului – iar în serile de vară şi în weekend mulţi localnici se relaxează aici. Un traseu minunat de pietoni se afla în vechiul district Warehouse din secolul al XIX-lea, cu liniile sale continue de clădiri înalte din cărămidă, folosite odată pentru a stoca tutun, cafea, fructe uscate şi condimente. Un alt punct de atracţie este Köhlbrandbrücke, un pod de 3.9 kilometri care se întinde în port.

Miniatură Wunderland

Deşi cunoscută ca cea mai mare machetă de cale ferată din lume, Miniatur Wunderland din Hamburg este într-adevăr  mai mult decât un tren de jucărie. Aceasta machetă are mai mult de 15.400 metri de cale ferată şi 1.040 de trenuri. Construită pe o scară cu adevărat masivă, acoperă 1.490 de metri pătraţi (va fi dublă când va fi finalizată). Printre punctele importante se număra zone dedicate SUA, Scandinaviei şi Germaniei, precum şi un aeroport cu avioane care decolează, toate fiind iluminate de peste 385.000 de lumini şi conţinând 260.000 de figuri mici şi unice. Deoarece aceasta este una dintre cele mai vizitate atracţii din Germania, poţi evita o aşteptare îndelungată prin rezervarea biletului online.

Hamburg Rathaus (Primăria) şi Mönckebergstrase

În centrul oraşului vechi din Hamburg se afla Rathaus sau Primăria. Această clădire neo-renascentista mare, somptuoasă, adiacenta Bursei de Valori (Börse), a fost finalizata în 1897 şi este alcătuită din 647 de camere, multe deschise publicului pentru evenimentul oraşului Noaptea Muzeelor. Un tavan pictat în Kaisersaal prezintă importanţă transportului maritim german. Sunt disponibile tururi cu ghid, precum şi oportunităţi de observare a guvernului local în acţiune.

Dacă ajungi în Hamburg prin intermediul unei firme de transport persoane Romania-Germania , asigură-te că închiriezi o maşină în oraş, sau că poţi ajunge uşor cu transportul public la toate aceste atracţii turistice, care cu siguranţă merită vizitate.

 

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: shutterstock

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*