Vacanță în Bulgaria – TOP 3 stațiuni unde să îți petreci concediul

vacanta bulgaria

La doar 300 de km distanță de București, stațiunile litorale din Bulgaria sunt o alegere perfectă dacă vrei să-ți petreci concediul de vară la plajă, cu familia sau în cuplu. Condițiile de cazare sunt foarte bune și pentru toate buzunarele – vei întâlni aici de la resorturi de 5 stele cu facilități ultra-all inclusive la pensiuni modeste, cu cazare în regim self catering.

Prin urmare, vei găsi foarte ușor un loc de vacanță pe gustul tău. În plus, pentru că este aproape de România și nu trebuie să mergi cu avionul, vei putea păstra banii pentru distracțiile din vacanță sau ca să alegi un hotel ceva mai scump decât ți-ai permite în Turcia, Grecia sau Spania, unde, la cheltuielile obligatorii, se adaugă și biletul de avion.

Plajele sunt atent îngrijite, cu nisip fin și se întind pe zone suficient de mari, astfel încât nu ai impresia că stai înghesuit. Pe litoralul Mării Negre din Bulgaria poți ajunge foarte ușor, cu mașina personală sau cu autocarul. Drumul durează aproximativ 5 ore de la București, în funcție de stațiunea în care alegi cazarea. Cele mai apreciate sunt Sunny Beach, Albena și Nisipurile de Aur.

1.Sunny Beach

Ofertele în Sunny Beach se vor număra cu siguranță printre favoritele tale. Este una dintre cele mai frumoase stațiuni din Bulgaria, cu climă blândă și 300 de zile însorite pe an. Este mai răcoare decât la Marea Mediterană, dar chiar și aici vara temperaturile trec de 28 de grade Celsius, fiind ideale pentru plajă și baie.

Stațiunea Sunny Beach este perfectă și pentru relaxare, dar și pentru distracție. Ai la dispoziție multe terase, cluburi, restaurante și bistrouri sau te poți caza într-un resort all-inclusive și scapi astfel de grija cheltuielilor suplimentare cu mâncarea și băutura. Plaja are o lungime de 8 km și a fost premiată cu „steagul albastru” pentru facilitățile deosebite oferite turiștilor.

  1. Albena

Dacă nu vrei oferte în Sunny Beach, poți alege o altă stațiune frumoasă și apreciată de turiști – Albena. Este o destinație foarte bună pentru plajă în Bulgaria, are un stil arhitectural unic și se întinde pe o lungime de 5 km. 

Plaja este foarte lată, are 150 metri și este acoperită cu nisip fin. Un mare avantaj pentru cei care vin în concediu pe litoralul din Bulgaria cu familia și aleg această stațiune este adâncimea foarte mică a apei, care nu depășește 1,5 metri la o distanță de 150 de metri de țărm. Astfel, cei mici pot învăța sau exersa aici înotul fără teamă și te poți scălda în liniște alături de ei.

  1. Nisipurile de Aur

Una dintre cele mai mari stațiuni de pe litoralul bulgăresc, Nisipurile de Aur este foarte aproape de parcul național cu același nume și de orașul Varna. Aici poți combina perfect relaxarea la plajă cu distracția și cu explorarea împrejurimilor. Poți vizita Varna sau te poți plimba în parcul natural, cu păduri seculare, izvoare termale și cascade spectaculoase. În această stațiune vei găsi și cel mai bun nisip de pe costa Bulgariei.

În Nisipurile de Aur ai la dispoziție și un teren de golf, o școală de echitație și un port pentru iahturi. Dacă Sunny Beach este stațiunea ideală pentru relaxare ziua și distracție noaptea, iar Albena e locul perfect pentru o vacanță de vară cu familia, la plajă, în Nisipurile de Aur poți combina toate acestea cu puțină aventură, pentru o vacanță mai activă.

Indiferent dacă vei căuta oferte în Sunny Beach, în Albena, în Nisipurile de Aur sau în altă stațiune din Bulgaria pentru concediul din 2019, cu siguranță vei găsi multe opțiuni interesante. În cele din urmă, îți va fi greu să alegi, pentru că fiecare loc de pe litoralul Bulgariei are farmecul său aparte.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay, TUI travel center, Pliska GoldenSands

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*