
Fotograful Gheorghe Popa călătorește în Argentina, unde surprinde unul dintre cei mai spectaculoși ghețari de pe planetă: Perito Moreno. Și nu numai.
Aventura noastră a început din orășelul El Chalten, de unde am mers spre cele două vârfuri muntoase Fitz Roy și Cerro Torre, unde, timp de șapte zile, am făcut doar trekking și fotografie. Aici, am stat în două campinguri celebre, Poincenot la baza lui vârfului Fitz Roy și De Agostini la baza lui Cerro Torre.
A fost o provocare ca, de-a lungul celor șapte zile să cărăm mereu în spate tot echipamentul și mâncarea, deoarece campingurile respective nu au în dotare decât o latrină. În tot acest timp, am băut doar apă din râu, poate cea mai bună și mai proaspătă apă pe care am băut-o vreodată.









În luna aprilie, în Patagonia este toamnă, iar noi am prins o vreme neașteptat de stabilă. Zăpada și-a făcut prezența doar în prima zi, când am ajuns la baza lui Fitz Roy, probabil ca să ne sperie puțin. Cel mai mult m-au impresionat pădurile lenga de la baza lui Fitz Roy – copacii aceștia sunt foarte interesanți prin forma lor unică dată de cele mai multe ori de clima din Patagonia cunoscută pentru vremea schimbătoare și vânturile puternice.


În primele zile petrecute la baza vârfului Fitz Roy ne-am acomodat, mai ales cu zgomotul bucăților mari de gheață care se desprind și scot niște sunete care seamănă cu tunetele. Unele sunt mai puternice, altele mai puțin intense, parcă ar fi fost o furtună de vară în depărtare.

După cele șapte zile, ne-am întors în El Calafate, iar de aici am mers spre celebrul ghețar Perito Moreno. Spectacolul de gheață lumină și culoare de aici este mereu condimentat cu puțin suspans, pentru că, la un anumit interval de timp, bucăți foarte mari de gheață se desprind din pereții ghețarului, iar priveliștea se poate schimba brusc.
Citește și
Pe muntele Cozla din Piatra Neamț
Leave a Reply