Pescuit în Fort Kochi

Foto: Ramona Popescu

Simbol al orașului Fort Kochi, plasele chinezești pentru pescuit reprezintă un sistem complicat de frânghii, greutăți și scripeți. În trecut, erau principala modalitate de a pescui.

Text și foto: Ramona Popescu

Acum au rămas mai degrabă un obiectiv turistic; adevăratul pescuit se face cu bărcile, în larg. Însă puținii localnici care mai dețin plasele de pescuit sunt hotărâți să păstreze în continuare principalul obiectiv al turiștilor care vin aici, în principalul punct de start al călătoriilor spre Kerala.

O mică armată de fotografi se adună în fiecare seară în apropierea portului și așteaptă apusul soarelui în spatele giganticelor plase (aceste „mecanisme“ au o înălțime de 10 metri sau chiar mai mult, iar plasa are o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați).

Bineînțeles, dacă îți dorești să iei parte mai intens la acțiune, indienii prietenoși, înfășurați în fustele lor colorate (doti), te pot integra în echipa de 6 pescari ce operează o plasă, alocându-ți imediat o frânghie.

După ce îți însușești strigătul ce însoțește fiecare smucitură de frânghie și îl pui în aplicare de vreo 5 – 6 ori, ești liber să te bucuri de priveliștea „capturii“ la care ai contribuit: 5 – 6 peștișori anemici ce sclipesc agățați în imensa plasă. Se întâmplă rar însă ca peștii să ajungă cu adevărat la pescari, pescărușii fiind, de cele mai mule ori, mult mai rapizi.

Citește și

Coridă în stil indian

Zanzibar, paradisul sălbatic al Oceanului Indian

Toate drumurile duc spre India

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*