Columbia Britanică indigenă

Windy Bay, Insula Lyell, Columbia Britanică, Canada. Foto: Parks Canada

Locul de întâlnire între natură și Primele Națiuni

De: redacția Traveler SUA
Foto: Parks Canada

Cea mai vestică provincie canadiană, Columbia Britanică, este casa a peste 200 de națiuni indigene. În prezentul în care rasa a devenit un subiect global fierbinte, ocazia de a învăța împreună despre Columbia Britanică indigenă este un punct de pornire pentru discuții cu tinerii despre probleme actuale, precum însușirea moștenirii culturale sau stereotipurile rasiale.

Cu o istorie indigenă de circa 10.000 de ani, provincia este locul ideal pentru experiențe de călătorie indigene autentice, găzduite de comunitățile Primelor Națiuni, inuite și métis. Vancouver și Insula Vancouver sunt printre cele mai accesibile locuri pentru familiile doritoare să afle mai multe despre cultura indigenă.

Numai insula are peste 45 de Prime Națiuni, iar orașul oferă opțiuni urbane adecvate pentru copii, ca drumeția „Talking Trees” (Copacii vorbitori) de la Talaysay Tours, în Stanley Park. În cele 90 de minute de plimbare prin pădure, ambasadorii cultural squamish și shíshálh împărtășesc cunoștințe transmise din generație în generație, astfel ca vizitatorii să înțeleagă mai bine cum folosesc pământul Primele Națiuni din sudul Columbiei Britanice.

„Noi nu ne considerăm ceva separat de pământ”, spune Candace Campo, coproprietară a Talaysay Tours și membră a Națiunii shíshálh. Adaugă că în limba shíshálh există o zicală: „Nuchut mulh, adică «suntem una» și legați de tot ce trăiește.”

Citește și

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*