Space Coast, Florida, SUA

Lopătarul-roz în aterizare, Florida, SUA. Foto" Alamy

O platformă de lansare pentru minunății, și în cer, și în apele de dedesubt

De: Ivan Vasin, redactor-șef, Traveler Rusia
Foto: Alamy

Acum, când astronauții americani au primit undă verde pentru lansarea pe orbită cu noul program Commercial Crew de la NASA, țărmul atlantic al Floridei revine în prim-planul explorării spațiale.

Centrul Spațial Kennedy, Florida, SUA. Foto: Alamy

La Complexul pentru Vizitatori al Centrului Spațial Kennedy (deschis cu restricții în condiții de COVID-19), familiile pot urmări decolările programate ale aeronavelor spațiale SpaceX și Boeing și se pot plimba printre rachetele gigantice, cu înălțimea de peste 30 m.

Operatorul de călătorii Florida Adventurer organizează expediții cu caiacul în cele peste 56.000 ha din Refugiul Național pentru Fauna Sălbatică Merrit Island. Ziua, canotorii se bucură de vederea lamantinilor și a delfinilor. Noaptea (din iunie până în septembrie), Laguna Indian River a refugiului e gazda unui spectacol subacvatic ca din altă lume, în care evoluează miliarde de organisme luminiscente din plancton.

„În tururile acestea, copiii văd lumina cum săgetează în zigzag pe sub apă”, spune Josh Myers, proprietarul companiei Florida Adventurer. „Asfel de momente le schimbă viața celor mici.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*