Gabon, Africa: Parcurile naționale acoperă peste 11% din suprafața statului african

Gorile orfane eliberate în sălbăticie, Gabon. Foto: Getty

Parcurile naționale acoperă peste 11% din suprafața statului african

De: Barbera Bosma, managing editor, Traveler Olanda
Foto: 123rf, Getty

Elefanții și hipopotamii se plimbă netulburați pe plajele din Gabon („ultimul Eden al Africii”), țara în care peste 11% din suprafață e parc național.

Nu toate cele 13 parcuri naționale ale Gabonului sunt ușor accesibile, dar Loango oferă de unul singur o varietate de peisaje, vegetație și faună, precum și cazare la Loango Lodge, pe malul apei. Una dintre marile atracții ale parcului este întâlnirea cu gorilele-vestice, specie în pericol critic de dispariție.

Zilnic se permite plecarea în căutarea lor pentru un singur grup de maximum patru persoane.

În Pongara – unul dintre cele cinci parcuri naționale care protejează habitatul esențial pentru țestoasele marine – Pongara Lodge, aflată chiar pe plajă, oferă locuri în primele rânduri de unde să admirați țestoase-de-piele, și ele în pericol critic de dispariție, din noiembrie până în martie, și migrația balenelor și delfinilor din iunie până în august.

Mulțumită investițiilor internaționale în infrastructura de transport a țării, se speră ca vizitarea Gabonului să devină mai ușoară. În paralel, o strategie de dezvoltare sustenabilă promite să dezvolte ecoturismul în mod responsabil.

Citește și

Columbia Britanică indigenă

La pas prin regatul gheții

Uriașul verde al orașelor din vestul american

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*