Locul de joacă al speciilor marine din Pacificul de Sud-Vest

Foto: 123rf

Noua Caledonie, locul de joacă al speciilor marine din Pacificul de Sud-Vest

De: Marie-Amélie Carpio, editor senior, Traveler Franța
Foto: 123rf, GETYY

În apele Noii Caledonii se adună balenele-cu-cocoașă, țestoasele-de-supă și dugongii. Teritoriul francez cuprinde un grup de insule ca un șirag de perle în Pacificul de Sud-Vest, la 1.500 km de coasta estică a Australiei.  Incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO în 2008, lagunele Noii Caledonii reprezintă unul dintre cele mai mari sisteme de recife din lume, cu ape pure și peste 9.000 de specii marine.

O țestoasă-de-supă și diverși pești explorează un recif de corali de mică adâncime din Noua Caledonie, în Pacificul de Sud-Vest. Foto: GETTY

În 2014, statul a creat Parcul Natural Coral Sea, de 1.230.000 km2, care se întinde cu mult dincolo de situl UNESCO. Christophe Chevillon, manager al trustului Pew Bertarelli Ocean Legacy, spune că organizarea parcului a fost „un pas esențial pentru protecția ultimelor recife de corali virgine din lume”.

Țara a luat și alte măsuri pentru protecția sanctuarului său marin. Pescuitul, sporturile nautice și ambarcațiunile cu peste 200 de pasageri sunt interzise în multe zone, iar în altele este exclusă orice activitate umană, cu excepția cercetărilor științifice.

Pe Insula Lifou se va deschide o fermă de corali, pentru reabilitarea recifelor afectate de turism.

Citește și

Space Coast, Florida, SUA

Columbia Britanică indigenă

La pas prin regatul gheții

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*