Tulsa, Oklahoma – punct fierbinte al discuțiilor despre rasă din Statele Unite

Black Wall Street Mural, o frescă din districtul Greenwood, Tulsa, Oklahoma. Foto: Getty

Tulsa, Oklahoma, SUA – punct fierbinte al discuțiilor despre rasă din Statele Unite

De: echipa Traveler SUA
Foto: Getty

Greenwood Rising, numele noului centru istoric din cartierul din Tulsa numit „Wall Street-ul negru”, descrie adecvat valul enorm de sprijin pentru transformarea socio-economică sustenabilă în districtul istoric Greenwood al orașului, unde a avut loc unul dintre cele mai grave incidente de violență rasială din istoria SUA. Pe 31 mai 1921, teroriști albi au distrus prosperul district Greenwood, numit „Wall Street-ul negru”, într-un asalt care a durat 18 ore; au ucis aproximativ 300 de locuitori de culoare și au făcut una cu pământul aproape 35 de cvartale de locuințe și afaceri deținute de negri.

Cu ocazia centenarului evenimentului, Comisia pentru Centenarul Masacrului Rasial din Tulsa din 1921 construiește Greenwood Rising (deschidere programată în toamna lui 2021) și va organiza conferințe, concerte și alte evenimente tot anul.

Se speră ca centrul istoric să încurajeze revitalizarea cartierului istoric și scoaterea la lumină și eliminarea rasismului sistemic din SUA, spune Phil Armstrong, director de proiect în Comisia pentru Centenar. „Greenwood Rising va fi o platformă de lansare pentru o discuție continuă despre traume și reconciliere rasială.”

Citește și

Națiunile Pueblo, New Mexico, SUA

Orașul universitar german, exemplu mondial de bune practici ecologice

Copenhaga: soluții sustenabile eficiente

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*