Tonglu, China – Un peisaj chinezesc făcut celebru de picturi

Un sat somnoros în inima muntoasă a ținutului Tonglu din China. Foto: Getty

Un peisaj chinezesc făcut celebru de picturi are acum primul festival artistic

De: Yi Lu, editor coordonator, Traveler China
Foto: Getty

Terminată în 1350, „Locuință din munții Fuchun” este o operă reprezentativă pentru shansui, picturile tradiționale chineze reprezentând peisaje – o călătorie vizuală curgătoare pe Fluviul Fuchun și prin munți, care, complet desfășurată, are peste 690 cm lungime.

Pictorul Huang Gongwang, unul dintre cei Patru Maeștri ai dinastiei Yuan, a trăit în izolare trei ani pe malul fluviului, în ținutul Tonglu, până să își termine capodopera. De atunci, liniștitul Tonglu, ascuns în munții din estul provinciei Zhejiang, la 270 km sud-vest de Shanghai, s-a consacrat ca sursă de inspirație.

În 2021, Tonglu revine pe scena artistică. Prima Trienală de Artă din Tonglu, programată inițial pentru toamna lui 2020, dar amânată din cauza pandemiei în primăvara lui 2021, va prezenta instalații de artă modernă pe câmpuri și pe malul fluviului – și, se speră, va încuraja turismul rural.

Curatorul și directorul festivalului, Fram Kitagawa, explică: „În anotimpul acesta, ceața de pe fluviu și norii din munți se împletesc în mod foarte asemănător cu picturile cu peisaje chinezești pe care le știu din copilărie”.

Citește și

Națiunile Pueblo, New Mexico, SUA

Orașul universitar german, exemplu mondial de bune practici ecologice

Copenhaga: soluții sustenabile eficiente

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*