Prin acest parc național american mai puțin cunoscut hălăduiesc lupii și elanii

Parcul Național Isle Royale, Michigan, SUA. Foto: Getty

Isle Royale, Michigan, SUA  – Prin acest parc național american mai puțin cunoscut hălăduiesc lupii și elanii

De: echipa Traveler SUA
Foto: Getty

Natura își dă frâu liber pe Isle Royale din Michigan, o bijuterie secretă a parcurilor naționale, aflată în colțul nord-vestic al Lacului Superior. Insula sălbatică, lungă de 72 km, se află la nici 30 km de malul din nord-estul statului Minnesota, dar pare ruptă de restul lumii.

Parcul are doar 18 specii de mamifere (față de peste 40 pe mal), multe descendente din animalele rezistente care au reușit să înoate până acolo vara sau să treacă pe gheața lacului iarna. Din 1958, oamenii de știință observă lupii și elanii de pe Isle Royale în cadrul celui mai de durată studiu despre prădători și pradă.

În 2018, când nu mai rămăsese pe insulă decât o pereche de lupi, s-a lansat un plan multianual de relocare pentru a restabili populația. Elani se găsesc la tot pasul. Mai greu întâlnești oameni.

Izolarea și singurătatea atrag aici mai mult excursioniștii cu experiență și amatori de caiac sau canoe, care vin pregătiți de traseul fără drumuri de pe uscat și de cel de vâslit pe lacurile interioare — Chain of Lakes.

Citește și

Națiunile Pueblo, New Mexico, SUA

Orașul universitar german, exemplu mondial de bune practici ecologice

Copenhaga: soluții sustenabile eficiente

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*