Competiție: Destinația Europeană de Excelență 2022

Comisia Europeană lansează competiția Destinația Europeană de Excelență 2022. Foto: Pixaba

Cele mai bune practici în turismul sustenabil și tranziția verde ale destinațiilor emergente, netradiționale din Europa vor fi răsplătite de Comisia Europeană în cadrul competiției Destinația Europeană de Excelență 2022.

Sursa: Comisia Europeană
Foto: Pixabay

Competiția Destinația Europeană de Excelență 2022 a fost lansată de UE pentru a „recunoaște și premia destinații mai mici care aplică strategii de succes pentru stimularea turismului sustenabil prin practici de tranziție verde”. În cadrul competiției pot participa atât țările membre UE, cât și cele care fac parte din programul COSME.

Inițiativa face parte din obiectivele European Green Deal și „va contribui la recuperarea și reziliența destinațiilor turistice afectate de pandemia COVID-19”.

Aplicații

Un comitet de experți independenți în sustenabilitate va analiza într-o primă fază toate aplicațiile, urmând ca în faza doi doar trei orașe finaliste să își prezinte candidatura în fața juriului.

Destinația câștigătoare

Câștigătorul va fi anunțat în noiembrie 2021 și va primi de la UE „asistență în comunicare și branding pe parcursul anului 2022”, cât și titlul de „pionier în sustenabilitatea turismului dedicat obiectivelor European Green Deal”.

Pentru a aplica, reprezentanții destinațiilor trebuie să completeze un formular online. Termenul pentru aplicații este 16 iunie 2021 ora 17:00 CET.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*