Ponturi de la localnici: Chios

January 19, 2019 Catalin Gruia 0

Tărâmul aromelor nu se lasă amușinat cu una, cu două. Chios e ca un diamant cosmopolit cu multe fețe. Ai nevoie de timp să-l înțelegi. Timp să privești prin fiecare, timp să-i câștigi ca prieteni pe localnicii ei umblați peste mări și țări.

Pentru iubitorii de natură, Chios e o grădină botanică naturală. Pentru îndrăgostiții de istorie, e un sit de ruine, taine și povești de la Homer încoace, unde straturile de istorie se intersectează oriunde ai merge: de la moscheea transformată în muzeu bizantin la mozaicurile de la Nea Moni sau domeniile genoveze din Kambos. […]

O zi pe Adornate

January 12, 2019 Catalin Gruia 0

În mai 2014 a avut loc prima regată internațională din Marea Neagră. Doi jurnaliști NG Traveler s-au îmbarcat pe un velier românesc la Soci și, de-a lungul unei săptămâni, au traversat marea până la Constanța. […]

Iarna în Țara Dornelor

January 7, 2019 Elena Draghici 0

Descoperă iarna în Țara Dornelor prin ochii fotografului Călin Gabor. Înconjurată, la nord, de munții Suhard și Giumalău, la est de munții Bistriței, iar la sud, de munții Călimani, Țara Dornelor este o destinație perfectă […]

Ninh Binh: tărâmul din Vietnam pierdut printre lanurile de orez

January 6, 2019 Catalin Gruia 1

Au plecat în luna Decembrie 2016 spre sud estul Asiei cu bilete doar dus, lasându-se purtați de căldură și instinct. Andrada, proaspăt ieșită de pe băncile facultății de Drept nu era pregătită să intre în sistemul juridic din România, iar Petri a lăsat în urmă o carieră de peste 15 ani. După mai bine de doi an îi găsim tot acolo, opriți în Vietnam pentru o vreme. […]

Înapoi, în Republica Moldova

December 28, 2018 Catalin Gruia 0

Nu e nevoie să mergi peste mări și țări ca să te simți cufundat în aventură. Nestemate nebăgate în seamă se ascund de multe ori în fundul grădinii proprii. Abia în Găgăuzia (unde nu vorbea nimeni decât rusește) mi-am dat seama ce privilegiu poate fi să vorbești românește într-o țară unde trebuie să îți tai singur potecă. […]

În căutarea Chinei tradiționale 

December 24, 2018 Catalin Gruia 0

Am plecat a doua zi de dimineață către Shangri-La într-un SUV vechi și probabil plin de experiențe după modul în care arăta, cu gândul și dorința de a mă întoarce încă odată în acest loc și a petrece câteva zile pentru a mă bucura din nou de ceea ce înseamnă China tradițională. Mi-a atras atenția o carte mare pe bordul mașinii care nu era altceva decât un dicționar explicativ cu poze din care Alex avea temă de la Sue să învețe zilnic. Ne-am amuzat toți pe chestia asta și dupa căteva glume pe seama lui Alex, alimentate bine înteles de umorul lui Sue am trecut toți dicțonarul din mână în mână încercând să prindem câteva cuvinte pe care am învățat să le pronunțăm sub îndrumarea lui Sue. […]

Plimbare prin Cluj

December 21, 2018 Catalin Gruia 0

Cu o aripă universitară și una a industriei IT, Cluj-Napoca e albina serioasă de Transilvania care îndrăznește să zboare tot mai sus, polenizând temeinic, fără grabă, o întreagă pajiște de oportunități și interese regionale. Cel mai dinamic oraș românesc al ultimilor ani și-a asumat rolul de nod cultural și turistic, unde Orientul se împletește cu Occidentul – atrăgând comunități de studenți și de afaceri din Franța, Germania, India, Japonia, China sau Orientul Apropiat. […]

Pe urmele scrumbiei de Dunăre

December 19, 2018 Domnica Macri 1

O călătorie în Deltă în afara sezonului deschide noi orizonturi gastronomice.  Text: Domnica Macri Foto: Ionuț Macri Era deja seară când m-am urcat în barca de pescuit – una solidă, cu un și mai solid […]

Ungaria fermecătoare

December 19, 2018 Elena Draghici 0

Pe aceste meleaguri, strugurii se coc în voie și dau unele dintre cele mai bune vinuri din lume, pământul ascunde ape termale tămăduitoare, iar bucătăria locală este o permanentă ispită. La doar o oră și […]

Delicatese din scrumbie, pe scurt

December 18, 2018 Domnica Macri 0

Patru rețete pescărești cu scrumbie, așa cum le descriu localnicii din Sfântu Gheorghe: Salată de scrumbie: „Din peștele abia sărat, puțin, 24 de ore, se desărează și se face «sushi». Cu ceapă, ardei, mărar, măsline, […]

Dubai – locul celui mai grozav Glob al Morții

December 18, 2018 Elena Draghici 0

Susana Pletea, director general adjunct Burda România, explorează Dubaiul, de la amețitorul Burj-Khalifa, la dunele deșertului și străduțele strâmte, pline de culoare, arome, negociere, ceai, cafea, și aur galben. Zborul București-Dubai e de aproape cinci ore. […]

1 2 3 26