Rai alpin

Skiresort.de – cel mai mare portal specializat în evaluarea stațiunilor de schi – i-a decernat titlul de „Ski Hut of the Year” în sezonul 2013/2014. Foto: Kristallhütte

 

Imaginează-ți: după o lungă zi de schi pe pârtiile stațiunii Hochzillerthal, te oprești pe terasa unei cabane, la 2.147 m altitudine.

Te arunci pe un pat cu apă – da, ai citit corect, un pat cu apă, în aer liber, undeva sus în Alpi. Și constați că e încălzit. De unde stai tolănit, cuprinzi cu privirea nu unul, nu două, ci trei lanțuri muntoase. E cel mai bun moment să-ți scoți clăparii. Comanzi o limonadă Almdudler și te uiți în jur. Oamenii lenevesc pe pufuri sau stau la plajă pe paturi acoperite cu blană de oaie. Câțiva, mai curajoși, se bălăcesc într-un jacuzzi. Ai zice că ești undeva pe litoral, dar cu zăpădă în loc de nisip, snowboarderi în loc de surferi și aer rece de munte în loc de briză marină.

 

Loc magic: Kristallhütte (Cabana de Cristal) are o saună cu vedere la ghețarul învecinat, una dintre pivnițele de vinuri situate la cea mai mare altitudine din Austria, un foc bun care trosnește în mijlocul încăperii, deschis pe 360° (ocazie să te amuzi cu ingenioasele modele de șosete purtate de cei care stau în jurul lui să-și usuce tălpile), iar cei cazați aici sunt primii care deschid, dis-de-dimineață, pârtiile 8 și 9 – traseu roșu – cu mult înainte de deschiderea cablului din stațiune.

Cum ajungi: Iarna, cei mai mulți oaspeți ajung la cabană pe schiuri, cu snowmobilul sau cu vehicule cu șenile. Însă din 2012 s-a inaugurat și o telegondolă high-tech, cu scaune de piele și un sistem multimedia de la o bine cunoscută firmă bavareză de limuzine, care îți asigură o atmosferă rafinată în timpul ascensiunii.

Dar nu te teme, nu e nevoie să dai vreo spargere ca să ajungi să te bucuri de Kristallhütte. Poți să te oprești doar pentru un desert – au un Kaiserschmarr’n al naibii de bun. Imaginează-ți.

Text: Katharina Bota

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*