Marina Limanu

Pentru o primă întâlnire cu yachtingul, vă recomand o vizită la Marina Limanu, aflată între Mangalia și 2 Mai.

Text și foto: Ioan Cobzarenco

Marina Limanu a fost preluată în 2012 de un investitor român care a dezvoltat infrastructura portului și a încurajat sportul și agrementul cu vele. Portul se numește acum LifeHarbour și adăpostește până la 70 bărci. Marina dispune de un hotel cochet, pe lângă un club și o terasă plutitoare unde se poate servi masa sau se poate bea un cocktail într-o atmosferă de fiord nordic. Cei interesați pot închiria o barcă cu rame, un caiac, un skijet sau chiar și un iaht cu motor de 12 m, cu skipper cu tot, pentru câteva zile. Tot în această marină își au baza câteva firme la care puteți face o rezervare pe o barcă cu vele pentru plimbare, de la câteva ore până la sejururi în Grecia sau Croația.

Tot aici se organizează cursuri teoretice și practice pentru obținerea certificatului ce îți dă dreptul să conduci o ambarcațiune, fie pe Dunăre, fie pe mare.

Pont: Dacă tot ați ajuns pe aceste meleaguri, nu trebuie ratată o expediție speologică în Peștera Limanu, administrată de Grupul de Explorări Subacvatice și Speologice (GESS). Dacă te aventurezi sub pământ, ai nevoie de un echipament minim de protecție, adică o cască și o lanternă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*