Rai alpin la Kristallhütte

Rai alpin la Kristallhütte

Imaginează-ți: după o lungă zi de schi pe pârtiile stațiunii Hochzillerthal, te oprești pe terasa unei cabane, la 2.147 m altitudine. Te arunci pe un pat cu apă – da, ai citit corect, un pat cu apă, în aer liber, undeva sus în Alpi. Și constați că e încălzit.

De unde stai tolănit, cuprinzi cu privirea nu unul, nu două, ci trei lanțuri muntoase. E cel mai bun moment să-ți scoți clăparii. Comanzi o limonadă Almdudler și te uiți în jur. Oamenii lenevesc pe pufuri sau stau la plajă pe paturi acoperite cu blană de oaie. Câțiva, mai curajoși, se bălăcesc într-un jacuzzi. Ai zice că ești undeva pe litoral, dar cu zăpadă în loc de nisip, snowboarderi în loc de surferi și aer rece de munte în loc de briză marină.

Un loc magic

Kristallhütte (Cabana de Cristal) are o saună cu vedere la ghețarul învecinat, una dintre pivnițele de vinuri situate la cea mai mare altitudine din Austria, un foc bun care trosnește în mijlocul încăperii, deschis pe 360° (ocazie să te amuzi cu ingenioasele modele de șosete purtate de cei care stau în jurul lui să-și usuce tălpile), iar cei cazați aici sunt primii care deschid, dis-de-dimineață, pârtiile 8 și 9 – traseu roșu – cu mult înainte de deschiderea cablului din stațiune.

Cum ajungi la Kristallhütte

Iarna, cei mai mulți oaspeți ajung la cabană pe schiuri, cu snowmobilul sau cu vehicule cu șenile. Însă din 2012 s-a inaugurat și o telegondolă high-tech, cu scaune de piele și un sistem multimedia de la o bine cunoscută firmă bavareză de limuzine, care îți asigură o atmosferă rafinată în timpul ascensiunii.
Dar nu te teme, nu e nevoie să dai vreo spargere ca să ajungi să te bucuri de Kristallhütte. Poți să te oprești doar pentru un desert – au un Kaiserschmarr’n al naibii de bun. Imaginează-ți.

TEXT: Katharina Bota, FOTO: Kristallhütte

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*