Cund, Transilvania. Viață la țară

Cund, Transilvania. Viață la țară

Soția mea este abonată la o revistă despre câini din Germania. Într-unul dintre numere a găsit un articol scris la superlativ despre cum îți poți petrece o vacanță în satul Cund, cu cățel cu tot. Zis și făcut!

De pe www.discover-transilvania.com ne-am făcut rezervarea on-line și am pornit la drum. De la Dumbrăveni, între Sighișoara și Mediaș, faci dreapta și pornești pe un drum pietruit printre dealuri și păduri preț de vreo 14 km și ajungi la Cund.

Aici te poți caza la pensiunea Valea Verde. O altă variantă este cazarea în sat, în case renovate de Jonas Schäfer. Tot el a reparat acoperișul bisericii din sat și a plătit un meșter din Mediaș să repare orga. Cum noi am mers cu Nelson, beagle-ul nostru, am optat pentru o casă cu curte: Casa Varga.

În aceeași perioadă au venit în Cund niște angajați ai ambasadelor Germaniei și SUA, o pereche de englezi și unul dintre bucătarii de la Radisson Blu. Bucătăria de la Valea Verde este punctul forte al locului și ar putea rivaliza cu orice restaurant cu stele Michelin. Transcriu doar meniul servit în ultima seară: brânză cu trufe; supă gazpacho; sparanghel cu sos olandez, șuncă de mangalița, cartofi fierți și plăcintă cu brânză. Tot atunci ni s-a servit de probă înghețată de măcriș. Vinul casei vine de la podgoria La Certa.

Pentru un buget de 333 de euro, cazare și demi-pensiune, am petrecut trei zile relaxante, departe de lumea dezlănțuită.

Text și foto: Ioan Cobzarenco

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*