Neconvenţional. Viena

Neconvenţional. Viena
Foto: Hotel Daniel Trailer

Urban Stay – Smart Luxury

Biciclete în loc de limuzină, albine şi meri pe acoperiş, hamace în camere şi o rulotă în grădină, printre straturi de legume – toate acestea formează universul aparte al Daniel Hotel. Conceptul le-a fost pe plac şi localnicilor; şi dintr-un loc plăcut de cazare, acesta a devenit şi un popular punct de întâlnire. Hotelul vizionar are 116 camere şi se află în apropiere de Palatul Belvedere şi grădina botanică a Universităţii din Viena. Hotel Daniel, camere Smart de la 95 Euro.

Trăieşte ca Sissi

În palatul împăratului Franz Josef şi al lui Sisi, Austria Trend a creat apartamente superbe. Oaspeţii Schloß Schönbrunn Suite au şansa de a locui într-una dintre cele mai celebre locaţii culturale ale Austriei şi de a călca pe urmele celebrului cuplu. În ambianţa imperială, turiştii trăiesc împărăteşte în apartamente de 167 m2. Marea atracţie e priveliştea unică de la ferestrele apartamentului imperial peste parcul palatului. Schloss Schönbrunn Suite, Pachet Residence de la 699 Euro.

O noapte la magazin

Iată o soluţie ingenioasă de refolosire a spaţiului: magazinele la stradă părăsite devin camere de hotel. Bazat pe teoria hotelului orizontal, cuvântul-cheie al complexului Urbanauts e „fragmentare”. Camerele sunt risipite printr-un district întreg, organizate în segmente în diverse părţi ale oraşului. Dar recepţia? Toate serviciile sunt asigurate de vecinii din cartier. Sistemul le oferă vizitatorilor itinerare turistice şi experienţe cu totul speciale. Urbanauts, Street Loft couple de la 120 Euro.

Chez Cliché

Numai la Viena te poţi caza în apartamentele unor personaje inventate. Operatorii hotelului Chez Cliché închiriază apartamente care aparţin, chipurile, unor personalităţi vieneze imaginare. Printre opţiuni: apartamentul lui Raul, fost jocheu, decorat cu lemn, piele şi şei, ideal pentru amatorii de echitaţie. Sau căsuţa de weekend a stewardesei Bella, plină de suvenire din călătoriile ei; pe de altă parte, apartamentul din Viena al regizorului Koloman se inspiră din lumea teatrului. Toate cele opt apartamente (de la 40 metri pătraţi) sunt amplasate central şi decorate cu o uimitoare atenţie pentru detalii. Scopul este ca vizitatorii să se simtă de parcă au venit în vizită la prietenii din Viena. La cerere, echipa Chez Cliché asigură bilete la concerte şi sugestii de restaurante. www.chez-cliche.at

Text: Adina Brânciulescu

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*