Recomandări NG Traveler pentru lectură

Drumuri de vis prin Europa

Transsiberianul, drumurile de vis ale Europei, Patagonia, lucruri uimitoare şi recorduri, viaţa unei comunităţi greco-turce – iată subiectele pe care le regăseşti în recomandările NG Traveler pentru lectură.

Bazarul pe roţi

Neobişnuita odisee a lui Paul Theroux e o carte clasică a literaturii de călătorie. Theroux povesteşte cu un umor spumos aventurile voiajului său de patru luni în care a străbătut Orientul Mijlociu, subcontinentul indian, Asia de Sud-Est şi s-a întors în Europa prin Siberia. Trenurile legendare ale Asiei, precum Orient Expressul sau Transsiberianul, sunt vedetele acestei călătorii spre răsărit şi înapoi, din care nu lipsesc întâlnirile cu escroci, contrabandişti, spioni, soldaţi, aristocraţi sau artişti.

Drumuri de vis prin Europa

Peste 800 de fotografii color ilustrează 26 de trasee europene: de la Capul Nord la oraşele Inelului de Aur din Rusia, de la oraşele hanseatice la Via Appia, de la Camino de Santiago la turul Alpilor. „Drumuri de vis prin Europa” oferă informaţii practice despre lungimea traseului, condiţiile meteo şi legislaţia rutieră locală pentru a te ajuta să planifici călătoria. Hărţile detaliază traseul, sugerează excursii, descriu atracţiile turistice.

5.000 de lucruri uimitoare (National Geographic Kids)

Ştiai că un pui nou-născut de balenă albastră ia zilnic în greutate cam 90 de kg, că şerpii miros cu limba, sau că creierul tău conţine 78% apă? Cu subiecte pasionate pentru cei mai mici dintre cititori, volumul de faţă este o fascinantă colecţie de 5.000 de recorduri şi de lucruri uimitoare selectate de specialiştii de la National Geographic.

În Patagonia

„Întotdeauna mi-am dorit să ajung acolo“, spunea Bruce Chatwin în 1972, văzând o hartă a Patagoniei. Doi ani mai târziu, Chatwin îşi vedea visul cu ochii. În urma acestei aventuri s-a născut povestea care avea să-l consacre ca autor de cărţi de călătorie. Plină de descrieri fascinante, de remarcabile fărâme de istorie şi de întâmplări de neuitat, „În Patagonia” a devenit bestseller încă de la publicarea sa în 1977.

Căpitanul Mihalis

Iată una dintre cele mai cunoscute opere ale scriitorului Nikos Kazantzakis. În 1889, în satul-fortăreaţă Megalo Kastro (astăzi Iraklion, oraşul natal al lui Kazantzakis), viaţa comunităţii – un furnicar pestriţ de greci şi turci, zdruncinat la răstimpuri de cutremure de pământ şi legănat, în rest, de valurile mării şi de briză – este ritmată de încleştările violente dintre rezistenţa antiotomană (cetele de „căpitani“ creştini – căpetenii ale comunităţilor cretane) şi turcii puşi pe măcel şi distrugeri.

Text: Adina Brânciulescu

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*