Japonia – experiența contrastelor culturale

Foto: Lidl Tour Japonia

Temple cu arhitectură moștenită de sute de ani, ascunse în cadre naturale, și clădiri moderne de sticlă construite în marile orașe ale Japoniei: așa se conturează peisajul țării celebre pentru dezvoltarea rapidă din punct de vedere tehnologic, dar și pentru numeroasele tradiții păstrate de-a lungul timpului. Japonia, cunoscută și sub denumirea de Țara Soarelui Răsare, este un contrast între tradițional și contemporan, conturat de cadre splendide, dar și de o cultură fascinantă.

Japonia – o țară care merită vizitată primăvara

Peisajul emblematic al Japoniei, printre multe altele, este cel redat de Festivalul Cireșilor. Simțul olfactiv este bucurat de parfumul îmbietor, iar văzul este încântat de nuanțele gingașe pe care le are sakura (denumirea florilor de cireș japoneze) și de dansul acestora, la fiecare adiere. Festivalul  are loc în fiecare an, în luna aprilie, când copacii înfloresc și împodobesc parcurile japoneze și nu numai. Vestit pentru acest peisaj este parcul Ueno, unde poți servi un picnic cu bunătăți din bucătăria japoneză.

Foto: Lidl Tour Japonia

Pe langă peisajele naturale, țara este înălțată de temple unde se ascund cele mai vechi secrete despre societatea japoneză. În Nara, fosta capitală a Japoniei, ai ocazia să admiri în lumina soarelui templele vechi, peste care s-au scuturat ani de istorie și tradiție, și, totodată, poți mângaia căprioarele prietenoase cu turiștii rămași impresionați de frumusețea locului.

Superbul oraș Uji te invită să îi străbați străduțele tradiționale și să deguști cel mai bun ceai verde din lume, pentru care localitatea este cunoscută. Dacă vrei să rămâi în același registru istoric și arhitectural, în Kyoto, vechea capitală a Japoniei, este obligatoriu să vizitezi numeroasele temple budiste. Tot acolo, poți să te bucuri de o plimbare în impresionantul Fushimi Inari-taisha, celebru pentru circuitul cu arcade care marchează, simbolic, drumul spre prosperitate.

Pentru mai multă experință culturală și locală, descoperă frumusețea și misterul gheișelor din cartierul Gion al orașului Kyoto și bucură-te de spectacolul oferit de maiko, ucenicele acestora.

Soarele nu a fost nicicând mai puternic în fața Pavilionului de Argint, deosebit prin frumusețea grădinii care se închină la poalele templului. La fel este și Pavilionul de Aur Kinkaku-ji, a cărui frumusețe, sfidând perfecțiunea, a determinat un călugăr să-i dea foc, înnebunit fiind de splendoarea acestuia. În prezent, ambele temple primesc sute de turiști fascinați de poveștile shogunilor, descrise cu măiestrie în interiorul clădirilor. 

Tokyo, cunoscut pentru explozia de tehnologie și viteza cu care a luat amploare dezvoltarea acesteia, dar și pentru diversitatea culturală, arhitecturală și tradițională contrastantă, este unul dintre orașele cele mai vizitate de turiști, din lume. Aici, fiecare cartier are o poveste și fiecare stradă te lasă să descoperi ceva nou. În cartierele Shinjuku și Shinbuya poți afla povestea emoționantă a cunoscutului câine Hachiko, căruia i s-a ridicat o statuie și i s-a montat un film omonim. În apropierea locului, poți vizita și cartierul tinerilor Harajuku, pe care o să îi vezi îmbrăcați în personajele japoneze Anime, pentru că, nu-i așa, îți este dor să îi revezi pe Naruto, Sailor Moon, Pokemon și mulți alții. Sau, de ce nu, te poți bucura de un shopping în cartierele dedicate modei.

Obligatoriu pentru acest oraș este memorarea întregului peisaj conturat de lumini, culori și diversitate arhitecturală într-o panoramă superbă de pe faimosul Rainbow Bridge. Clădirile înălțate printre templele iconice țării sunt deosebite atât la lumina zilei, cât și în noaptea înstelată de culorile vibrante ale orașului.

Japonia este o țară care surprinde fiecare turist, prin diversitate și prin numeroasele experiențe pe care le poți  trăi. Dacă ești tentat de bogățiile naturale, arhitecturale, culturale și gastronomice ale acestei civilizații, în luna aprilie 2018, Lidl Tour îți oferă un pachet turistic atrăgător de vizitare a tuturor orașelor și a locurilor de mai sus, dar și altele la fel de fascinante. Pachetul este disponibil în magazinul online de vacanțe www.lidl-tour.ro sau la numărul de telefon 0800 896 242, la prețuri începând de la 2689 euro/persoană. Circuitul în Japonia acoperă 12 nopți de cazare în diferite orașe, cu transport inclus între acestea. Pachetul include, de asemnea, transportul cu avionul pe ruta București – Osaka/Tokyo – București, bagaj de cală și bagaj de mână, taxe de aeroport și transport cu autocarul și trenul pe tot parcursul circuitului. În plus, poți opta și pentru excursii opționale în Hiroshima și pe insula Miyajima, în orașul Nikko, Kamakura și altele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*