Cele mai apropiate destinaţii de vacanţă pentru ski din străinătate

Europa este un continent mic, care permite călătoria cu uşurinţă dintr-o parte în alta, fără a pierde mai mult de o zi. Este adevărat că harta Europei poate să solicite eforturi suplimentare atunci când este străbătută cu maşina, însă există întotdeauna şi varianta avionului şi evident, trenul care în anumite ţări poate atinge viteze ameţitoare.

Unul dintre elementele fermecătoare ale continentului nostru este muntele. Alpii, Carpaţii sau Balcanii dezvăluie peisaje impresionante şi staţiuni de ski cu adevărat deosebite. Pentru cei care s-au săturat de Valea Prahovei, la câteva ore cu maşina există staţiuni foarte bine dotate care îi pot scoate din zona de confort. De asemenea, la câteva ore de zbor există staţiunile din Alpii Francezi sau din cei Italieni, care aşteaptă să fie descoperiţi.

Pasionaţii de aventură vor alege întotdeauna maşina pentru a descoperi harta lumii, deoarece în felul acesta pot să descopere extrem de multe lucruri. Tocmai de aceea, următoarea listă conţine cele mai apropiate staţiuni montane, în care se ajunge cu uşurinţă şi care pot să ofere dotări de ultima generaţie pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Vacanță la ski în Mayrhoven, Austria

Destinaţia este una impresionantă, deşi este destul de îndepărtată. Cei 1529 de km dintre Bucureşti şi Mayrhofen vor fi parcurşi în aproximativ 17 ore şi necesită o hartă rutieră a României detaliată, deoarece aproape jumătate din drum este făcut în propria ţară.

Partea bună este că pe drum se pot descoperi oraşe deosebite, cum ar fi Râmnicu Vâlcea sau Hunedoara cu al său castel, se va circula pe impresionantă vale a Oltului şi odată cu ieşirea din ţară, se pot descoperi Szegedul, Budapesta şi chiar Bratislava şi Viena, dacă se face un mic ocol. O călătorie până în staţiunea austriacă se va transforma într-un adevărat Eurotrip de neuitat.

Ajuns la destinaţie, turistul va descoperi o staţiune modernizată cu cel mai mare sistem de telechi din Austria. Pârtiile se afla la altitudini situate între 620 şi 2538 metri, dezvăluind 115 km lungime în total.

Vacanță la ski în Bansko, Bulgaria

O destinaţie ceva mai apropiată, dar la fel de interesantă, este Bansko din Bulgaria. Distanţa de la Bucureşti la Bansko este de 517 km, care pot fi parcurşi în puţin peste 7 ore.

O astfel de călătorie poate să fie destul de palpitantă şi chiar dacă nu dezvăluie la fel de multe oraşe mari ca şi călătoria până în Mayrhoven, oferă peisaje deosebite bulgăreşti şi o oprire în Sofia unde există zeci de obiective turistice de neratat.

Iubitorii de schi vor găsi în Bansko una dintre cele mai interesante staţiuni montane din munţii Pirin. Este foarte bine dotată, este localizată chiar în inima parcului naţional Pirin şi are o mulţime de părţii pentru schi, care pe timp de vară sunt trasee de drumeţii.

În Bansko, zăpadă ține din decembrie până în mai, iar voia bună este mereu la locul ei. Fără a fi o staţiune cu preţuri mari, este o destinaţie perfectă atât pentru sărbători cât şi pentru mici escapade de weekend.

Vacanță la ski în Strbsk Pleso, Slovacia

Cei care îşi doresc o vacanţă liniştită pot miza pentru staţiunile din Slovacia. Fără a fi extrem de aglomerate, acestea uimesc prin dotări şi prin peisaje. Strbske Pleso, Tatranska Lomnica sau Donovaly sunt ideale pentru începătorii în ale schiului şi pentru cei care doresc doar să se bucure de peisaje.

Dintre toate, Stbske Pleso oferă cele mai interesante peisaje şi are suficient de multe pârtii pentru orice nivel de experienţă.

Distanţa între Bucureşti şi această staţiune slovacă este de 1005 km. Partea bună este că drumurile sunt din ce în ce mai bune şi chiar şi în România, se circulă o bună distanţă pe autostradă.

Astfel, întreaga distanţă va fi parcursă în aproximativ 12 ore, sau chiar în câteva zile dacă se alege să se facă opriri. Din fericire, există o mulţime de locuri în care se pot face opriri, începând cu fosta capitala culturală Sibiu, continuând cu cetatea Albei Iulia şi terminând cu Cluj Napoca sau Oradea în România.

După ieşirea din ţară există câteva localităţi care merită, de asemenea, să fie vizitate. Printre acestea se număra Debrecenul unguresc sau unul dintre cele mai mari oraşe din Slovacia: Kosice.

Vacanță la ski în Munţii Krkonoe, Cehia

De asemenea, dacă staţiunile mult prea cunoscute nu sunt atractive, Europa are de oferit o mulţime de bijuterii extraordinare. Printre aceştia se numără şi munţii Krknose din Cehia. Sunt cei mai cunoscuţi munţi din această ţară şi asigură peisaje deosebit de frumoase. Pe lângă peisaje, aceştia oferă şi o mulţime de regiuni de schi ideale pentru începători şi deopotrivă pentru avansaţi.

Se poate schia fără probleme în Spindleruv Mlyn, Harrachov, Pec pod Snezkou sau Janske Lasne. Sunt greu de pronunţat, însă oferă condiţii foarte bune pentru sporturile de iarnă.

Cel mai înalt vârf din aceşti munţi este Snezka, de 1602 m, însă altitudinea mică nu înseamnă că nu există zăpadă. Staţiunea Harrachov spre exemplu, este aleasă frecvent să găzduiască numeroase concursuri internaţionale de sărituri cu schiurile.

Drumul dintre Bucureşti şi Krkonoe nu este unul uşor, turistul care doreşte să descopere localitatea cehească trebuind să parcurgă nu mai puţin de 1420 de km, în aproximativ 16 ore. Evident, vor exista opriri pe drum, dată fiind distanţa foarte mare, iar aceste opriri se pot face fie în România, în oraşe precum Sibiu, Deva, Timişoara sau Arad, fie la vecinii unguri, în Szeged sau Budapesta.

Un alt oraş foarte atractiv din punct de vedere turistic ce poate să fie descoperit pe traseul până în staţiunea cehească este Bratislava, cu un centru vechi colorat şi cu o istorie care poate spune foarte multe poveşti interesante.

De asemenea, în apropierea României există staţiuni şi în Serbia sau Ucraina, pentru cei care doresc elemente inedite şi vizita unor ţări ce nu fac parte din UE. Cu maşina sau fără maşină, Europa este cât se poate de ofertantă şi le permite tuturor celor care iubesc să alunece cu schiurile pe zăpadă să se bucure din plin e fiecare iarnă. Evident, pasul cel mai greu pentru fiecare este alegerea destinaţiei. Care este următoarea?

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*