Dubai, paradisul copiilor

Peste 15 milioane de turiști ajung anual în acest loc fabulos. Foto: 123rf

Este destul de ușor să vizitezi Dubai. Sunt prețuri pentru toți, de aceea, în fiecare an, peste 15 milioane de turiști ajung în acest loc fabulos. Dacă adulții se pot bucura de shopping și priveliști incredibile, aici este paradisul copiilor.

În Dubai sunt toate firmele și băncile celebre de pe planetă. Sunt prețuri pentru toate buzunarele. Părinții vor dori să meargă în Dubai Mall, la cumpărături, iar copiii vor distracție. Nu este de ajuns o zi să vizitezi cele peste 1.200 de magazine și circa 200 de restaurante, un hotel de lux cu 250 de camere, 22 cinematografe, un patinoar, toate pe o suprafață de peste 5,9 milioane mp. Între magazine, te poți opri cu copiii la magazinul de înghețată și să ceri o porție făcută din lapte de cămilă. Nu ai mâncat vreodată ceva asemănător. În acest uriaș mall, vin lunar peste 3 milioane de vizitatori.

Acest acvariu este unul dintre cele mai mari din lume și adăpostește circa 33.000 de specii marine. Foto: 123rf

Acvariu în mall

La etajul întâi în Dubai Mall, este un acvariu pe două nivele. Pe deasupra capului, trec în fugă rechini, pisici de mare, bancuri de ton. Acest acvariu este unul dintre cele mai mari din lume și adăpostește circa 33.000 de specii marine. Este casa a peste 400 de rechini și calcani, și a unei mari colecții de rechini-tigru. În Grădina Zoo, vei putea vedea pinguini care se joacă în fața vizitatorilor, crocodili uriași care dormitează în așteptarea hranei, vidre, pești piranha și multe alte animale acvatice. Ca majoritatea locurilor de distracție, ieșirea se face prin magazinul de suvenituri.

Cel mai mare parc tematic din regiune, Motiongate Dubai, reproduce trei studiouri de film legendare: Columbia Pictures, DreamWorks Animation și Lionsgate. Foto: 123rf

O zi în parcul de distracții

Este uriaș. Dubai Park and Resorts este cel mai mare parc de distracții în Orientul Mijociu: atracții întinse pe peste 25 milioane de metri pătrați: carusele, LegoLand, Țara Strumfilor, River Land, Orașul vampirilor. Adică, paradisul copiilor.

Prevăzut cu peste 100 de tobogane și instalații interioare și exterioare, la Motiongate, Dubai, Bollywood Parks Dubai, Legoland Dubai și Legoland Water Park, acest labirint al distracției îți va pune sângele în mișcare. Pe bulevardul central Riverland, presărat cu saloane și restaurante, vei descoperi oferte încântătoare pentru întreaga familie.

Cel mai mare parc tematic din regiune, Motiongate Dubai, reproduce trei studiouri de film legendare: Columbia Pictures, DreamWorks Animation și Lionsgate. Copiii vor fi fermecați de reinterpretarea unor filme animate clasice, de la „Ștrumpfii”, la „Shrek”, „Cum să îți dresezi dragonul”, „Jocurile foamei”, sub formă de roller coastere, atracții de neuitat, tobogane amețitoare și multe altele. Te poți transforma într-un vânător de fantome, poți zbura spre Madagascar sau poți să îl vizitezi pe Dracula în Castelul Transilvania.

O camilă din piese Lego întâmpină turiștii care vin la LegoLand. Foto: Genoveva Enuță

Cel mai căutat parc tematic pentru familii cu copii până la 12 ani este LegoLand. Aici sunt peste 40 de atracții, spectacole și jocuri inspirate din lumea Lego, destinate întregii familii. Cu peste 15.000 de modele Lego confecționate din 60 de milioane de piese, șase platforme tematice și o combinație de atracții interioare și exterioare, Legoland Dubai este o destinație fascinantă. La Parcul acvatic Legoland, veți găsi peste 20 de tobogane acvatice și atracții inspirate de lumea Lego. Nu rata o călătorie în piscina cu valuri!

De la o atracție, la alta, relaxează-te la cumpărături și delectează-te cu preparate culinare din lume la cele peste 50 de localuri, în timp ce admiri arhitectura, podurile și alte repere turistice.

Planeta Verde, cea mai mare grădină tropicală construită de om. Foto: Genoveva Enuță

Planeta Verde, o pădure pe trei etaje

Nu rata o vizită la Planeta Verde. Sunt peste 3.000 de specii de plante și animale care au fost salvate de la dispariție. Este cea mai mare grădină tropicală construită de mâna omului. Cascade înalte de trei metri, plante luxuriante, păsări exotice, reptile, maimuțe, poduri construite din sfoară împletită.

Text: Genoveva Enuță
Foto: Genoveva Enuță, 123rf 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*