(P) Trei paradisuri insulare extrem de aproape de România

Dacă încă ești în faza de căutare a unui loc exotic pentru destinația ta din vara lui 2018, te afli în locul potrivit. Îți vom descrie pe larg trei locuri absolut fermecătoare, înconjurate de ape albastre și cu distracții de noapte ce se termina abia în zorii zilei. Iar partea frumoasă abia acum urmează: toate cele trei paradisuri insulare pe care le vei descoperi în rândurile de mai jos sunt incredibil de aproape de România, așa că nu vei pierde mult timp pe drum.

Creta

Indiferent dacă îți place să îți iei zile libere în toiul verii, când te poți bronza sub un soare cald, sau preferi să pleci în concediu când nu toată lumea se înghesuie să fugă de rutină, o vacanță în insula Creta este o alegere perfectă pentru tine și familia sau prietenii tăi. Cea mai mare insulă a Greciei este perfectă pentru toate vârstele, atât pentru tinerii proaspăt căsătoriți sau abia la început de relație, cât și pentru cei care vor să îi aibă alături și pe copii în vacanță. Încă de la începutul primăverii, Creta își deschide porțile și așteaptă turiștii cu brațele deschise. Ospitalitatea elenă este cunoscută în toată lumea și cu greu o vei găsi în altă parte. Din aprilie până în octombrie poți ajunge pe acele meleaguri și te poți bucura de tot ce ai vrea să găsești într-un paradis exotic.

Cum ajungi acolo

Insula Creta este împărțită în patru prefecturi, de la Vest la Est, Chania, Rethimno, Heraklion și Lasithi. Cel mai comod pentru tine ar fi să alegi o cursă charter, care te va lăsa în aeroportul din capitala/reședința Cretei, Heraklion, de unde vei putea ajunge la hotelul unde ai ales să îți petreci concediul.

Ce poți face pe insulă

Dacă ai ajuns în Creta împreună cu copiii tăi, o idee minunată de a petrece o zi este să mergi cu ei în parcul acvatic Limnoupolis Water Park, la CretAquarium, Watercity Waterpark Crete din Heraklion sau la Aquaworld Aquarium & Reptile Rescue Center, situat în Hersonissos Port, la aproximativ 50 de kilometri de Heraklion. O altă idee de petrecere a zilelor tale libere în Creta este să admiri zidurile cetății Rethimno sau să te rătăcești pe străduțele înguste din zona centrală a orașului. Seara, te poți opri să te bucuri de bucătăria elenă la una din tavernele tradiționale de pe faleză. Mai poți vedea Palatul Knossos din Heraklion, unde vei regăsi ruinele celebrului labirint din mitologia greacă, dar și portul turistic, unde poți surprinde amurguri spectaculoase.

Dacă cuvintele nu te-au convins, poate pozele te vor determina să alegi ca următoare destinație de vacanță insula Creta, Heraklion.

Büyükada

Nu e nevoie să zbori cu avionul până în Thailanda, ca să ai parte de o experiență inedită într-un loc exotic, de care te vei îndrăgosti, când ai atât de aproape frumoasa Turcie. Büyükada este, probabil, cea mai atrăgătoare loc în care îți poți petrece următoarea vacanță. Denumită și Insula Mare de către turci, aici se spune că erau trimiși în exil copiii nelegitimi ai sultanilor, demult. Astăzi, ea te așteaptă la doar 20 de kilometri de Istanbul, în Marea Marmara.

Ce poți vedea acolo

Inedit la această insulă este că singurele mijloace de transport sunt bicicleta și șareta, ceea ce îți va da impresia unui spațiu uitat de timp și retras de lumea agitată. Arhitectura este cea pe care o vei găsi și în Istanbul, iarcasele sunt majoritatea vopsite în alb sau maro. Peste tot vei putea mângâia pisici simpatice și foarte prietenoase, așa că nu uita să iei cu tine câteva boabe cu care să le hrănești.

Büyükada este înțesată cu comori, iar una dintre ele este pe drumul spre Mănăstirea Aya Yorgi, unde se află Prinkipo Greek, cea mai mare clădire din lemn din Europa și a doua ca mărime din lume. Cândva, avea rol de orfelinat, deși inițial era gândită să fie un hotel de lux și cazino. Dacă aveți chef de urcat, puteți merge până la Mănăstirea Sfântul Gheorghe, cel mai înalt punct de pe insulă, unde vă așteaptă un restaurant vestit, Yücetepe Kır Gazinosu, unde puteți servi preparate tradițional turcești delicioase și admira o panoramă superbă.

Cipru

Ultima, dar nu cea din urmă destinație pe care ți-o propunem este Cipru, locul de naștere al zeiței Afrodita. Istoria și cultura fascinantă a Ciprului te va fascina și vei vrea să nu mai pleci din acest paradis. Fie că mergi acolo să vizitezi insula sau să faci plajă, nu vei ști unde să-ți mai arunci privirea, atât de frumos va fi tot ce te înconjoară.

Cel mai popular oraș din Cipru te așteaptă cu servicii ireproșabile ale băștinașilor și peisaje de vis. Atât de îndrăgită de turiștii străini, Larnaca este cea mai fermecătoare urbe de acolo. Trebuie neapărat să vizitezi Skala, vechiul oraș turcesc, și să descoperi Agios Lazaros, o biserică impresionantă. Superlativele nu se opresc aici, pentru că undeva în vestul orașului te așteaptă un lac cu apă sărată unde păsările flamingo și-au găsit casa.

Nu trebuie să ratezi nici Mormintele Regilor, de lângă Paphos, care nu sunt altceva decât o necropolă uriașă din secolul al IV-lea Î. Hr. Coloanele dorice tronează demne, iar locul era destinat aristocraților, care erau înmormântați acolo demult.

Trebuie să ajungi și pe cea mai populară plajă din Cipru, Nissi, pe care o vei găsi în stațiunea Ayia Napa, care în timpul zilei te va fermeca cu frumusețea ei, iar noaptea va găzdui cele mai vibrante petreceri la care ai luat parte vreodată. Poți face acolo și windsurfing, iar ziua te poți relaxa în apa mării, care nu este deloc adâncă în zonă.

Acestea sunt doar câteva din activitățile pe care le poți face în Cipru în următoarea ta vacanță. Alături de Creta și Büyükada, cele trei destinații situate atât de aproape de România te așteaptă să le descoperi frumusețile și să te bucuri de un concediu pe care nu îl vei uita prea curând în adevărate paradisuri exotice.

Sursa, foto: Agentia Digital workforce

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*