(P) 6 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în Egipt

Foto: pixabay.com

Dacă ți-ai propus să vizitezi în această primăvară Egiptul, știi foarte bine că vei avea nevoie de o listă cu destinații, pentru că pur și simplu această țară abundă de locuri extraordinare. Încărcat de istorie și împânzit cu o mulțime de locuri exotice, Egiptul este întotdeauna pregătit să te introducă într-o lume cu totul și cu totul nouă.

Pentru ca vacanța ta în această țară să fie una cu adevărat reușită, trebuie să știi dinainte ce obiective nu trebuie să ratezi în această excursie. Așa că noi ți-am pregătit 6 locuri extraordinare, pentru ca toate zilele din sejurul în Egipt să fie cu adevărat memorabile. Iata lista noastră cu propuneri:

Sfinxul și Piramidele din Giza

Aceste vestigii istorice reprezintă poate cel mai recognoscibil punct de atracție de pe întreaga suprafață a Egipului, fiind adesea întâlnite pe pliantele, broșurile și site-urile operatorilor turistici ce oferă vacanțe în Egipt. Timp de 4300 de ani, Marea Piramidă din Giza a fost cea mai înaltă clădire din lume, până la construcția Turnului Eifffel, din anul 1889.

Cele mai cunoscute 3 piramide din acest complex ( Khufu, Khafre, Menkaure ), reproduc celebra constelație “Centura lui Orion”, iar în continuarea lor, în perfectă aliniere, se află Sfinxul din Giza, despre care se crede că ar pazi trupul faraonului din Marea Piramidă.

Hurghada

Cele mai memorabile excursii pe întreg cuprinsul Egiptului pleacă din Hurghada, una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din această țară. Hoteluri de 5 stele, sporturi acvatice, plaje cu nisip fin, toate acestea te așteaptă aici. Hurghada este astăzi o stațiune cosmopolită care până nu demult, era doar un simplu sat pescăresc. Printre cele mai frumoase atracții ale acestei stațiuni se numără și fascinanta barieră de corali, aflată nu departe de plaja din Hurghada.

Templul din Luxor

În cinstea faraonului Amenhotep al III-lea a fost ridicat acest templu, o clădire reprezentativă pentru Egipt. Aflat pe malul fluviului Nil, Templul din Luxor îți va răpi câteva ore bune dintr-o zi, pentru a te bucura în voie de toate minunățiile arhitecturale pe care le vei găsi în acest spațiu încărcat de istorie. A fost construit în anul 1400 î.e.n. și încă mai păstrează vestigii și hieroglife din vremuri apuse.   

Muzeul Egiptean din Cairo

Dacă vrei cu adevărat să te bucuri, preț de câteva ore, de istoria Egiptului în forma sa cea mai pură, îți recomandăm să vizitezi acest loc. Colecția muzeului însumează peste 120.000 de exponate, majoritatea aparținând Egiptului Antic. Cele mai multe dintre operele de artă pe care le vei găsi în Muzeul Egiptean din Cairo amintesc de vremurile în care faraonii stăpâneau aceste întinsuri, de aceea, te vei întâlni la tot pasul cu mumii, sarcofage, obiecte de cult, sau hieroglife colorate.

Croazieră pe Nil

Nu trebuie să ratezi croazierele pe Nil, pentru că aceste excursii urmează firul istoriei antice, de la temple și piramide, la bazaruri pline de viață. Dacă ai noroc, camera ta foto poate surprinde și un crocodil, înotând de-a lungul malurilor, în căutarea următoarei mese. Dacă vrei să te bucuri de o croazieră pe Nil, cere informații operatorului tău turistic legate de excursiile opționale pe care ți le poate pune la dispoziție.

Safari în deșert

Atunci când ajungi în Egipt, o experiență petrecută în deșert, printre dune și oaze luxuriante, îți va oferi o cu totul altă perspectivă față de această țară. Ce poți face într-un safari? Află că o astfel de excursie îți pune la dispoziție plimbări cu ATV-ul sau pe cămile, foc de tabără într-o așezare de beduini, sub cerul înstelat al deșertului. Cina este inclusă de obicei, așa că nu ezita să ceri tour operatorului tău mai multe informații despre această excursie.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile minunate pe care le poți face în Egipt, alături de familie și prieteni. O astfel de excursie în nordul Africii este unică, iar atingerea acestor obiective turistice te va aduce mult mai aproape de cultura locală, precum și de istoria acestui popor antic.

Sursa: Agentia Digital workforce
Foto: pixabay.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*