7 locuri mai puțin cunoscute din Tenerife

Tenerife este cea mai mare dintre insulele Canare spaniole și o destinație iubită de turiștii din întreaga lume. Datorită poziției sale geografice, insula se bucură de un climat plăcut pe toată durata anului. Din păcate, dintre toți cei peste 4 milioane de vizitatori care îi calcă pragul în fiecare an, majoritatea aleg sudul însorit, unde au garantat parte de mare, nisip, distracție și sangria. Cu toate acestea, Tenerife înseamnă mai mult decât un simplu paradis turistic. Dacă îți dorești să eviți aglomerația și zgomotul, poate vrei să îți cauți cazare în Tenerife, in zona de Nord.

Vilaflor

Situat la 1500 de metri deasupra mării, Vilaflor este cea mai mare municipalitate din Tenerife. Este un oraș primitor și însorit, înconjurat de vaste păduri de pin, iar tu te vei putea bucura în liniște de un pahar de vin din recolta proprie a orașului. Este un orășel înflorit, aproape fiecare casă sau restaurant având în față mici grădini cu plante colorate.

Muntele Teide

Aflat în apropierea orașului Vilaflor, vulcanul Teide se înalță măreț, protejat de vegetația bogată din jur. Muntele Teide face parte din parcul național și oferă peisaje absolut superbe, de care nu te vei bucura în stațiunile ocupate de turiști. Dacă îl vizitezi pe timp de iarnă, trebuie să știi că temperaturile vor coborî sub 0 grade Celsius. Cu toate acestea, îți garantăm că merită să înfrunți frigul doar pentru a admira vulcanul acoperit de zăpadă.

Guimar

Guimar este unul din cele mai vechi orașe din Tenerife și una dintre primele așezări ale spaniolilor pe insulă. Un lucru neștiut de turiști este că Guimar găzduiește un număr de șase piramide înconjurate de mister. Nu se știe nici până în ziua de astăzi cine le-a construit și cu ce scop. Guimar se mai mândrește cu o bogată moștenire tradițională și istorică, expusă prin multitudinea de muzee și restaurante tradiționale din oraș.

Garachico

Garachico este un oraș al contrastelor. Pe timpul zilei, piscinele naturale săpate în rocă vulcanică atrag o mulțime de turiști dornici de relaxare. Noaptea însă, Garachico se transformă într-un orășel boem si liniștit, presărat cu mici baruri și restaurante. În plus, poți ajuta economia locală cumpărând mici suveniruri lucrate manual chiar de către localnici.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz este una din stațiunile turistice mai puțin vizitate din Tenerife. De-a lungul anilor, a obținut reputația unei stațiuni sofisticate, însă nu pentru motivele la care te-ai aștepta. Puerto de la Cruz nu se laudă cu plaje perfect întreținute și nici cu hoteluri luxoase de 5 stele. În schimb, te îmbie cu o atmosferă rustică și primitoare, atât de caracteristică Spaniei.

Alcala

Alcala este probabil cea mai puțin cunoscută stațiune din Spania. Este un mic sătuc la marginea mării care găzduiește hoteluri sofisticate, o piață centrală și o plajă naturală, însă fără aglomerația și capcanele turistice din marile stațiuni. Alcala e locul perfect pentru cei care caută liniște și autenticitate. Nu vei găsi cluburi de noapte aici dar te vei bucura de toate restaurantele cu specific tradițional, brutăriile și terasele primitoare.

La Laguna

La Laguna este mica Havană a Europei. Casele păstrate în condiție perfectă încă din secolul al XVI-lea, străzile de piatră și pereții colorați ai orașului te vor primi cu căldura și ospitalitatea specifice Spaniei. La Laguna este situat în partea de nord a insulei și, fiind una din regiunile istorice importante, se bucură de un loc în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Sursa: Digital Workforce

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*