Recomandări de lectură de la NG Traveler

Foto: 123rf

Colaboratorii pe care de multe ori ai ocazia să îi citești în paginile revistei print National Geographic Traveler sunt și autori de cărți.

Foto: editura Tritonic

Mami, tati, uite cămilele!

Roxana Farca, blogger de călătorii, fotograf și scriitor a adunat într-un volum apărut la editura Tritonic experiențele din călătoriile alături de familia sa. Copilul a fost mereu parte din călătoriile familiei, iar Roxana a avut destul timp să documenteze cunoștințele pe care un părinte trebuie să le aibă când pleacă cu cel mic la drum. Așa că, pregătește-te pentru aventuri care trec prin deșert sau prin zonele rurale din Europa și ajung până până în îndepărtata Patagonia, alături de sfaturi utile.

Comandă cartea de aici.

Foto: editura Humanitas

Oyibo. 2 oameni, 1 motocicletă, 14 luni în Africa

Ana Hogaș și Ionuț Florea, doi arhitecți, au călătorit pe motocicletă timp de 14 luni în jurul Africii, iar cartea de față, publicată la editura Humanitas, este jurnalul călătoriei lor. De-a lungul celor 14 luni, au lucrat ca voluntari, au făcut malarie, au traversat Sahare pe niște călduri insuportabile, s-au lovit de birocrația locală și au explorat natura continentului african.

„Ana și Ionuț sunt dream team-ul alături de care aș merge până la capătul lumii și înapoi. Oyibo e un imbold pentru a-ți urma visul. Care are toate șansele să se împlinească dacă îți iei inima-n dinți, te deconectezi de la «virtual» și faci pasul către «real». O poveste pe care mi-ar plăcea s-o fi trăit eu“, spune alpinistul Alex Găvan.

Comandă cartea de aici.

Foto: editura Polirom

Spațiul dintre nori. Cu rucsacul prin India

Desire Halaseh explorează India în tihnă. Călătorește spre Darjeeling, petrece zece zile fără să vorbească într-un centru vipassana, se tatuează și, la un moment dat ajunge la concluzia că a călători mult timp cu rucsacul poate deveni similar unui loc de muncă cu normă întreagă.

„Cu Desiree distanțele dispar. Cu Desiree vezi miliardele de ochi ai Indiei clipind printre rânduri. Cu Desiree simți mirosurile și gusturile subcontinentului la fiecare pagină. Desiree te-a băgat în rucsacul ei și te-a dus acolo, în haosul din care s-a născut civilizația. Și la fiecare filă întoarsă te molipsești încet, dar sigur de bucuria de a pleca de nebun în lume. Spațiul dintre nori este o carte-fertilizator, care hrănește nomadul din tine”, spune Raluca Feher, autoarea volumelor America dezgolită de la brîu în jos.

Comandă cartea de aici.

Foto: editura Humanitas

Acasă, pe drum

Jurnalista Elena Stancu și fotograful Cosmin Bumbuț renunță la șabloanele de locuire și de muncă contemporane și se mută într-o autorulotă care îi poartă prin toate colțurile țării. Rășinari, Lăzarea, Filiași, Corcova, Balș, Mironeasa, Alba Iulia, Baia Mare, Sibiu, Izmir, Bozburun, Nafplio, Nikiti sunt doar câteva din locurile prin care te poartă cartea celor doi, apărută la Humanitas.

„Sunt entuziasmat de această carte. O consider un document teribil de impresionant şi-o operă de artă admirabilă. Elena şi Cosmin sunt eroii mei”, spune în prefață scriitorul Mircea Cărtărescu.

Comandă cartea de aici.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*