Fotbal pe plajă pe o insulă din Thailanda

Fotojurnal

Centara Koh Chang Tropicana Resort
Jucătorii sunt prea absorbiți de joc (sau unii dintre ei sunt obișnuiți cu apusurile picturale) pentru a observa culorile vii ale apusului. Un moment care nu poate fi însă ratat de cineva care are în mână un aparat de fotografiat/ Foto: Adina Brânciulescu

A început ca un simplu antrenament, o modalitate să ne umplem o după-amiază la Centara Koh Chang Tropicana Resort până la ora cinei. Dar s-a transformat într-un meci pe cinste!

Khun A, F&B Manager la restaurantul de la Centara Koh Chang Tropicana Resort, l-a ochit pe fiul meu încă din prima seară a sosirii noastre acolo: un băiat în formă, la vârsta potrivită … și, de atunci, fotbalul a fost nelipsit din discuțiile noastre. Cât îi permitea timpul, pentru a nu-i neglija pe ceilalți clienți, ne arăta filmări cu copii și adolescenți antrenați de el, care reușeau să țină mingea pe picior de 100 de ori. Controlul mingii a devenit  subiectul preferat la micul dejun, prânz și cină.

După câteva zile, băieții au stabilit să facă un meci de fotbal pe nisip într-o după amiază când Khun A avea zi liberă. Am întârziat vreo cinci minute. Khun A, echipat perfect, aștepta. Au început cu exerciții de încălzire și au continuat cu tehnica și controlul mingii. Părea că ora se va încheia în curând, dar li s-a alăturat un angajat al resortului și au improvizat un joc  în care unul stătea în mijloc și trebuia să prindă mingea, iar ceilalți în jurul lui. După vreo 20 de minute, a apărut o trupă serioasă de localnici, care venise să joace fotbal pe plajă. Atunci, s-a dezlănțuit cu adevărat meciul. Desculți, cu două porți minuscule, cu jucători de la 5 la 40 de ani, au jucat cu o singură pauză de hidratare până când culorile vii ale apusului au dispărut și s-a înnoptat de-a binelea.

— Text și foto: Adina Brânciulescu

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*