Uriașul verde al orașelor din vestul american

Celebrul Amfiteatru Red Rocks, aproape de Denver, Colorado. Foto: ALAMY

Sustenabilitate – Denver, Colorado, SUA

De: redacția Traveler SUA
Foto: ALAMY

În ciuda provocărilor financiare legate de COVID-19, Denverul înaintează cu pași hotărâți către obiectivul alimentării cu energie 100% regenerabilă până în 2030. Printre cele mai noi inițiative progresiste sunt cei 200 km de piste pentru biciclete de construit până în 2023 și grădinile solare de „plantat” pe parcările administrate de primărie, pe acoperișuri și pe terenuri virane în 2021.

„Investițiile din Denver în economia energiei curate ne vor întări comunitatea și vor ameliora multe probleme, inclusiv amprenta de carbon”, spune Grace Rink, director executiv al Biroului pentru Acțiune Climatică, Sustenabilitate și Rezistență din Denver.

Pe lângă faptul că vor produce energie curată pentru instituții publice, stații de încărcare a vehiculelor și cartierele dezavantajate învecinate, grădinile vor genera locuri de muncă și un program de formare plătit în faza de construcție.

Corelarea acțiunii climatice și a sustenabilității cu prosperitatea economică și dreptatea socială i-a atras Denverului mult râvnita Certificare Platinum LEED pentru Orașe. Pentru a încuraja antreprenorii să se alăture efortului aplicând soluții ecologice, capitala statului Colorado oferă planuri de sustenabilitate gratuite și personalizabile prin programul Certifiably Green Denver. Mulțumită acestuia, aproape 2.000 de antreprenori din Denver creează afaceri mai verzi și mai eficiente, cu consum redus de apă și electricitate și care generează mai puține deșeuri și poluare aeriană.

„Avem marele noroc de a trăi într-un loc atât de frumos, iar norocul acesta implică și responsabilitatea de a-l proteja”, spune Adam Schlegel, cofondatorul restaurantului Chook, participant la programul Certifiably Green, care aplică practici alimentare sustenabile.

Citește și

Când ciuma a ajuns în America, oficialitățile au încercat să o nege

Parcuri americane

O metropolă în izolare

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*