Waitukubuli, Dominica

Cascadă în Dominica, foto GETTY Images

Turismul de aventură în Caraibe face țara mai rezilientă la schimbările de climă

De: echipa Traveler, SUA

Foto: GETTY Images

Munții roși care constituie coloana vertebrală a Dominicăi au format un scut natural care a protejat în mare parte insula din estul Mării Caraibilor – numită Waitukubuli („înalt îi
 e trupul”) de populația indigenă kalinago – de intruziuni coloniale și dezvoltare excesivă. Ce nu a reușit să țină la distanță terenul vulcanic al Dominicăi a fost schimbarea climei globale, care agravează efectele uraganelor.

Încălzirea apelor oceanice a dat o putere distrugătoare uraganului Maria, al cărui impact din septembrie 2017 a cauzat alunecări de teren și a pus în pericol critic aproape toate structurile construite de om. După uragan, natura și-a revenit, localnicii au reconstruit, iar statul a hotărât să facă din Dominica prima țară din lume rezilientă la schimbările de climă.

Programul Citizenship by Investment le acordă străinilor cetățenie legală în schimbul sponsorizărilor de la 100.000 $ în sus, finanțând astfel proiecte de transformare. Turismul de aventură are un rol enorm în efortul țării de a-și spori adaptarea la schimbările de climă, creând locuri de muncă și motivația economică de a restaura și proteja cea mai importantă resursă naturală a Dominicăi – sălbăticia.

Citește și

Transilvania: Savurarea realității într-un ținut celebru pentru fantezie

Aici, luminile Nordului strălucesc 240 de nopți pe an

Această zonă sălbatică braziliană este, poate, cea mai apropiată de ideea unui Jurassic Park

1 Trackback / Pingback

  1. Waitukubuli, Dominica. Turismul de aventură în Caraibe face țara mai rezilientă la schimbările de climă | Dominica ⓜ mapamond media

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*