Koh Samui, Thailanda – itinerar pentru o zi perfecta

47 km patrati, 50.000 de locuitori, 500.000 de turisti anual. Ai la dispozitie 24 de ore pentru a descoperi bijuteriile Koh Samui: jungla, plaje, coralii si transsexualii. Porneste cronometrul!

08.00 – Trezeste-te in opulentul Kirikayan luxury pool villas & Spa (kirikayan.com) unde poti sta ca un nabab la preturi de hotel obisnuit in Europa; recomand jacuzzy in loc de dus, apoi mic dejun copios.

10.00 – Inchiriaza un motoscuter (6,5 euro pe zi, de la Kirikayan, sau sub 5 euro la centrele stradale). E cel mai ieftin mijloc de transport de pe insula; si cel mai placut. 10.15 – Incaleca si ambaleaza spre plaja Silver; pe drum, opreste-te 15 minute la View Point sa admiri privelistea din Chaweng (locul unde bate inima turistica a Koh Samui) si sa faci fotografi i. La Silver ai patru ore pentru baie, plaja, masaj (5 euro ora) si pranz la unul dintre restaurantele de pe plaja.

14.00 – Pleaca spre plaja Lamai sa vezi stancile (cu trimitere sexuala) ale insulei: Bunicul si Bunica, principalele atractii turistice ale Lamai. Trebuie sa iti lasi scuterul in parcare (0,1 euro). Doar 20 de minute pentru fotografii si suveniruri.

14.20 – Mergi sa vezi satul musulman.

15.00 – Porneste spre cascada (Namuang 1) unde poti sa inoti sau sa te plimbi calare pe elefant.

15.30 – Accelereaza circa 20 de minute pana in Nathorn, capitala insulei, unde se afla institutiile guvernamentale si principalele banci, dar si multe magazine cu de toate, de unde cumpara localnicii (la preturi la jumatate fata de aceleasi produse din zonele foarte frecventate de turisti).

Daca vrei sa faci cumparaturi, e bine sa ajungi in Nathorn cam pe la 02.00 p.m. Magazinele se inchid pe la 05.00 p.m., la ora cand cele pentru turisti nici nu s-au deschis. Tarabe stradale cu mancare thailandeza delicioasa si ieftina sunt peste tot (mananci bine cu pana la jumatate de euro), dar mai ales in zona vizavi de port. Iti strica inca o gustare?

18.00 – Inapoi la hotel pentru un dus si o ora de odihna.

20.00 – Aprinde farurile si cap compas plaja Chaweng (centrul turistic al Samui) pentru cina la Ark Bar Restaurant, unde mananci la lumina lumanarilor direct pe plaja pe un divan cu perne. Relaxare, fructe de mare si bautura buna.

21.00 – Dupa cina plimba-te pe strada pentru a te bucura de viata de noapte sau pentru a face cumparaturi.

22.00 – Inca un pahar la The Solo Bar. Solo inseamna ca mergi singur si pleci in doi.

23.00 – Noaptea poate continua pe strada Green Mango, cu dans la Sweet Soul sau Green Mango Pub. Daca iti face vreo fata cu ochiul, ai grija totusi sa nu fi e transsexual. Samui e una dintre capitalele mondiale ale transsexualilor.

24.00 – Carciumile inchid in jur de ora

02.00 a.m. E timpul sa te intorci la hotel. Mai tii minte unde ti-ai parcat scuterul?

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*