48 de ore in Marrakesh

Imagine articol

Opt metode prin care sa tii pasul cu acest oras marocan dinamic si absolut seducator.

PE SCURT: Temperaturile pot depasi 32 de grade Celsius in intervalul iunie-septembrie; primavara si toamna sunt anotimpuri mai bune pentru o vizita aici. Unele restaurant se inchid in timpul Ramadanului. In timp ce medina (orasul vechi) este pazita de politisti vigilenti si rata criminalitatii e scazuta, Marocul a intrat de curand in alerta din cauza activitatii unor grupuri extremist din Africa de Nord. 

Daca stai in mijlocul Djemma el Fna, piata agitata care ancoreaza vechiul oras medieval Marrakesh, lumea intreaga se aduna in jurul tau: dresori de serpi si scribi, vanzatori de henna si artisti cu parul vopsit cu henna, toti atrasi de exuberant a orasului marocan.

Acest haos, abia controlat, nu are odihna si nu are varsta, ca si Marrakesh-ul insusi, si fostul loc de popas pentru caravane nu da nici un semn ca ar vrea s-o ia mai domol. Dovada: o scena plina de insufl etire intr-un club, un cartier industrial renovat si o lume a modei tot mai vizibila, care transforma casele din orasul istoric, cladite in jurul curtilor centrale, in pensiuni riad foarte sic.

_________________________________________________________

Citeste tot reportajul in numarul 2 al revistei Traveler.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*