Vestul Salbatic

Vestul Salbatic si canioanele sunt accesibile si palpitante.

Sud-vestul Americii (California, Nevada, Utah, Arizona) este una dintre cele mai spectaculoase regiuni din lume. Vântul, ciclurile de îngheţ/dezgheţ şi apa râurilor au sculptat în gresia platoului Colorado peisaje de o frumuseţe unică.

Absenţa vegetaţiei permite ochiului să privească nestingherit. În special în anotimpul rece, claritatea aerului permite o vizibilitate excelentă, de zeci de kilometri. Aici vei descoperi unele dintre cele mai impresionante parcuri naţionale din SUA, precum Marele Canion, Death Valley, Zion şi Bryce Canyon, Canyonlands sau Arches. Clima deşertică face vara extrem de călduroasă, cu temperaturi mult peste 40°C în timpul zilei şi fără precipitaţii. Cred că perioada ideală de vizitare este din octombrie şi până la începutul lui mai. Personal, prefer intervalul decembrie-aprilie. Atunci, temperaturile în zona de vale sunt acceptabile, sub 30°C, pe înălţimi apare zăpada, vizibilitatea este foarte mare, iar turiştii sunt puţini, scutindu-te de probleme cu cazarea şi de preţuri mari.

Traseul pe care ţi-l propun cuprinde cele mai spectaculoase obiective din zonă. Scopul meu nu este să ţi le descriu, ci să-ţi trezesc interesul şi să demonstrez că un buget rezonabil poate transforma acest vis în realitate. Dacă alegi doar unul sau două obiective din circuit, ia avionul pentru a le vedea de la mică înălţime. Pentru Marele Canion, locaţia cea mai apropiată de unde poţi decola este Flagstaff, Arizona; pentru Arches şi Canyonlands mergi în Salt Lake City, Utah, iar pentru Death Valley, Zion şi Bryce Canyon, în Las Vegas, Nevada.

Preţul biletului de avion este cam acelaşi indiferent de destinaţie. L as Vegasul este punctul tău de start şi de fi niş. Aterizează în Vegas, relaxează-te o zi sau două şi încearcă să cunoşti oraşul. Atmosfera sa exotică va adăuga culoare vacanţei tale. Obiectiv turistic important, celebru pentru excelentul shopping, mâncarea ieftină, delicatesele, dar şi pentru cazinourile sale, metropola este foarte bine conectată la toate aeroporturile lumii. Nu se poate să treci prin oraş şi să nu vizitezi cazinourile din zona centrală, ce formează aşa-numita „The Strip”. Fiecare din ele îţi va părea un mini-univers; nu rata spectacolele foarte populare precum fântânile dansatoare de la Bellagio, vulcanul de la Mirage sau Bătălia Piraţilor de la Treasure Island.

O plimbare cu gondola la Venetian sau cu barca în Luxor poate fi , de asemenea, extrem de plăcută. O să-ţi dai seama că ziua, Las Vegasul arată foarte bine pe dinăuntru, iar noaptea, pe afară. În orice cazinou poţi juca orice sumă, de la 5 cenţi la 10.000 de dolari. Las Vegasul este accesibil tuturor, aşa că vei găsi şi mâncare, şi cazare ieftină. Dacă stai aproape de Strip, nu trebuie decât să mergi pe jos ca să vezi cam 80% din cazinouri. Seara, strada luminată pare ireală. Cu Barajul Hoover în preajmă, nimeni nu face economie la curent. Dacă nu ai mai fost în Las Vegas, foloseşte timpul dinainte de plecarea în tură doar pentru a vizita oraşul, zonele de shopping şi cazinourile. Lasă la final distracţia adevărată şi în special cumpărăturile, căci atunci vei şti mult mai bine ce ai de făcut.

_______________________________________________________________

Citeste tot articolul in numarul 4, Primavara 2010 al revistei National Geographic Traveler.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*