Koh Samui, Thailanda

Samui este una dintre cele mai populare destinaţii ale Thailandei. Foto: Bogdan Croitoru

47 km pătraţi, 50.000 de locuitori, 500.000 de turişti anual. Ai la dispoziţie 24 de ore pentru a descoperi bijuteriile Koh Samui: junglă, plaje, coralii şi transsexualii. Porneşte cronometrul!

Programul unei zile perfecte in Koh Samui, Thailanda.

08.00 – Trezeşte-te în  opulentul Kirikayan luxury pool villas & Spa (kirikayan.com) unde poţi sta ca un nabab la preţuri de hotel obişnuit în Europa; recomand jacuzzy în loc de duş, apoi mic dejun copios.
10.00 – Închiriază un motoscuter (6,5 euro pe zi, de la Kirikayan, sau sub 5 euro la centrele stradale). E cel mai ieftin mijloc de transport de pe insulă; şi cel mai plăcut.  
10.15 – Încalecă şi ambalează spre plaja Silver; pe drum, opreşte-te 15 minute la View Point să admiri priveliştea din Chaweng (locul unde bate inima turistică a Koh Samui) şi să faci fotografii. La Silver ai patru ore pentru baie, plajă, masaj (5 euro ora) şi prânz la unul dintre restaurantele de pe plajă.
14.00 – Pleacă spre plaja Lamai să vezi stâncile (cu trimitere sexuală) ale insulei: Bunicul şi Bunica, principalele atracţii turistice ale Lamai. Trebuie să îţi laşi scuterul în parcare (0,1 euro). Doar 20 de minute pentru fotografii şi suveniruri.
14.20 – Mergi să vezi satul musulman.
15.00 – Porneşte spre cascadă (Namuang 1) unde poţi să înoţi sau să te plimbi călare pe elefant.
15.30 – Accelerează circa 20 de minute până în Nathorn, capitala insulei, unde se află instituţiile guvernamentale şi principalele bănci, dar şi multe magazine cu de toate, de unde cumpără localnicii (la preţuri la jumătate faţă de aceleaşi produse din zonele foarte frecventate de turişti). Dacă vrei să faci cumpărături, e bine să ajungi în Nathorn cam pe la 02.00 p.m.: magazinele se închid pe la 05.00 p.m., la ora când cele pentru turişti nici nu s-au deschis. Tarabe stradale cu mâncare thailandeză delicioasă şi ieftină sunt peste tot (mănânci bine cu până la jumătate de euro), dar mai ales în zona vizavi de port. Îţi strică încă o gustare?
18.00 – Înapoi la hotel pentru un duş şi o oră de odihnă.
20.00 – Aprinde farurile şi cap compas plaja Chaweng (centrul turistic al Samui) pentru cină la Ark Bar Restaurant, unde mănânci la lumina lumânărilor direct pe plajă pe un divan cu perne. Relaxare, fructe de mare şi băutură bună.
21.00 – După cină plimbă-te pe stradă pentru a te bucura de viaţa de noapte sau pentru a face cumpărături.
22.00 – Încă un pahar la The Solo Bar. Solo înseamnă că mergi singur şi pleci în doi.
23.00 – Noaptea poate continua pe strada Green Mango, cu dans la Sweet Soul sau Green Mango Pub. Dacă îţi face vreo fată cu ochiul, ai grijă totuşi să nu fie transsexual. Samui e una dintre capitalele mondiale ale transsexualilor.
24.00 – Cârciumile închid în jur de ora 02.00 a.m. E timpul să te întorci la hotel. Mai ţii minte unde ţi-ai parcat scuterul?

Text: Cătălin Gruia

(Articol publicat în ediţia revistei National Geographic Traveler, Nr. 2/2009)

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*