Turistul un miliard

Veneția în timpul carnavalului. Foto: Jodi Cobb/Arhiva National Geographic

.și numărătoarea continuă.

Text: GeorgeW. Stone

Poate e totuși bine că avem cerul plin de avioane superjumbo: conform Organizației Mondiale a Turismului din cadrul ONU, anul acesta vom atinge numărul record de un miliard de călătorii în scopuri turistice. Cine și unde merge?

Care locuri se pot aștepta la mai mulți vizitatori? Glen Hiemstra, expert în domeniul tendințelor, fondator al companiei Futurist.com și administrator al socieății Dothefuture.com, a analizat statisticile și a scos o predicție direct din globul lui de cristal: „Turistul cu numărul un miliard din 2012 va fi un om de afaceri chinez, membru al unui grup care va vizita Chile, Peru și Ecuadorul pentru a studia viitoare exploatări miniere, care va face o excursie cu grupul la Machu Picchu și Valea Sacră a Incașilor.”

Viziunea lui Hiemstra se bazează pe contopirea călătoriilor de afaceri și de plăcere, pe dezvoltarea piețelor asiatice și a atractivității turistice crescânde ale destinațiilor turistice din America de Sud. Organizația Mondială a Turismului evită să emită prognoze atât de precise. Așa că – cine știe? Poate turistul cu numărul un miliard ești chiar tu.           
— George W. Stone

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*