Dario Rossi, artistul care creează muzică din obiecte reciclate, cântă la Cluj, la Jazz in the Park

Dario Rossi ne demonstrează, prin exemplu personal, în stradă, că nu avem nevoie de lucruri scumpe și complicate pentru a face lucruri spectaculoase. Celebrul percuționist care produce artă din obiecte aruncate la gunoi cântă și ne încântă în stradă la Cluj în 27 și 28 iunie, la festivalul Jazz in the Park. El are programate șase performance-uri pe străzile din Cluj-Napoca la care va uimi publicul cu talentul lui.

Video:

 

Reprezentațiile lui unice l-au propulsat în topul celor mai apreciați și cunoscuți percuționiști din lume. Oriunde începe să cânte se adună sute și mii de curioși care ajung să umple piețe, fascinați de talentul, ritmul și energia pe care o transmite. Și nu are nevoie de instrumente speciale pentru asta: folosește cam orice găsește la coșul de gunoi sau prin casă: tigăi, țevi, bidoane, găleți, farfurii.

Da, știm. Ai mai văzut toboșari stradali bătând ritmuri pe trotuarele marilor orașe, peste tot prin lume. La o primă vedere, Dario Rossi poate părea ca fiind unul dintre ei. Dar odată ce începe, bătăile lui în resturi de metal, oale, tigăi, găleți, încep să sune ca un ritm îndrăcit de techno cu un groove ce te face să dansezi automat. Omul face asta de ani buni.

Video:


Preocuparea lui pentru muzică a apărut când avea doar 10 ani, atunci a început să studieze la Roma tobele la Colegiul Saint Louis. În 2011, la Londra, a avut prima reprezentație în stradă cu un set de obiecte reciclate. Era un experiment care avea să-l lase și pe el, dar și publicul, fără suflare. În doar câteva minute, întreaga piață Piccadilly Circus s-a umplut de mulțimea care s-a oprit să-l asculte pe tânărul percuționist. În continuare cântă pe stradă, la Paris, Londra, Roma, Budapesta, dar și la festivaluri, are turnee în mondiale, iar video-urile lui devenite virale își cresc exponențial audiența în fiecare zi.

Cele șase reprezentații marca Dario Rossi au loc în 27 și 28 iunie la Jazz in the Park, eveniment care timp de 7 zile va anima Clujul cu peste 100 de artiști internaționali și locali. Festivalul are loc în 26 iunie-2 iulie în Parcul Central din Cluj, pe malul Someșului, la Opera Maghiară, pe străzile centrului istoric și în locuri încă nedescoperite de curioșii căutători de inedit.

Pentru concertele de la Operă cu nume sonore culese din variate culturi  găsim la Jazz in the Park Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Dhafer Youssef și Susana Baca, iar pentru concertele din spații publice cu acces liber și bilete neobligatorii recomandăm Vintage Trouble, Jojo Mayer și Viva Vox. Dacă aveți timp să vă bucurați de viață, mergeți la Cluj în săptămâna Jazz in the Park.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*