Pompele submersibile în sistem hidrofor

Folosite iniţial în Europa, pompele submersibile apar în Statele Unite la mijlocul anilor 50. O pompă de acest gen include nu doar un motor, ci şi comenzi electrice şi mecanice. Un astfel de sistem funcţionează sub apă şi se întreţine în paşi simplişti în privinţa curăţării acestuia.

Pompa este eficientă, silenţioasă în timpul folosirii, uşor de instalat şi sigură, de asemenea. Aceasta funcţionează pe termen lung şi este fiabilă. Clasa de pompe submersibile de ape reziduale, este folosită în principal pentru staţiile de pompare a apelor reziduale şi pentru aplicaţiile industriale de scurgere.

De diferite mărimi şi capacităţi, clasa de pompe submersibile se dedică folosirii atât în plan individual în cadrul gospodăriilor, cât şi la nivel industrial. În ultima jumătate de secol, acestea s-au dovedit a fi mai mult decât practice, dovedind celor sceptici cum poate funcţiona un sistem cu motor electric, sub apă. Original dezvoltate în Europa, milioane de oameni folosesc acum pompele submersibile pentru a pompa apă curată sau apă reziduală, după caz.

Avantajele pompelor submersibile

Pompele submersibile vin cu o serie de avantaje pentru utilizatori. Un major aspect de luat în considerare îl reprezintă investiţia în acest sistem, un buget scăzut având în vedere performanţa şi ce se oferă ca funcţionalitate. În majoritatea cazurilor nu se impune un sistem de iluminare, ventilare sau alte echipamente. Costurile de operare sunt şi ele mici.

Au avantajul hidraulic clar de a funcţiona în apă. Nu doar că sunt eficiente, însă sunt şi silenţioase, având în vedere că întreaga instalaţie este sub nivelul solului. Având în vedere şi acest aspect, înţelegem că există zero şanse de accidente ce pot interveni în cazul folosirii unui motor expus. Cât despre echipamentul de la nivelul solului, acesta este unul minim. Cu toate acestea, cel mai remarcabil avantaj ţine de durata de viaţă a unei pompe de acest gen. În plus, este proiectată să funcţioneze numai în caz de nevoie, ceea ce reduce din costurile de uzură. Totodată, şi faptul că operează în apă, aceasta joacă şi ea un rol important căci ajută la răcirea motorului, ceea ce prelungeşte media de viaţă a acestuia.

Caracteristici ale pompelor submersibile

Pompele submersibile pentru ape reziduale sunt unităţi verticale, cu o cuplare direct și capacitate mare de lucru, care funcţionează sub apă. În timp ce pompele simple sunt imediat instalate, în multe din situaţii se cere o capacitate mai mare de pompare, două pompe numite duplex. Acesta este menit să asigure funcţionarea continuă dacă o pompă impune o problemă la un moment dat, fiind o capacitate suplimentară în momente extraordinare. Pompele se mulează în funcţie de aplicabilitate, în funcţie de domeniul în care sunt folosite, putând fi proiectate în funcţie de capacitatea cerută.

Puterea în waţi, debitul oferit ca şi metri cub de apă per oră şi caracteristici de acest gen variază de asemenea. Cât despre calitate, aceasta vine şi de la producător, în medie oferindu-se garanţie de funcţionare de până la 2 ani a pompei în sine. Sistemul de control este inclus. Dacă achiziţia se realizează în sistem propriu, instalarea este explicată de producător pentru ca în paşi simpli să se realizeze fără nevoie de ajutor.

Găsiţi spre exemplu un astfel de caz la Shop-Einstal.ro, magazin online specializat pe astfel de sisteme. Varietatea cu care ni se prezintă această gamă demonstrează atribuirea acestui tip de pompă diverselor situaţii în gospodării sau în spaţii comerciale, cu aplicabilitate la nivel extins ca şi domeniu de activitate. Oferte şi pachete complete pentru instalarea pompelor submersibile găsiţi pe site-ul oficial, www.shop-einstal.ro.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*